5. september 2017, 10:49 Af: Kenneth Tingberg

Årets sommerfester fortsætter sin glædens gang

Der var høj sol over de 250 deltagende plejefamilier til sensommerfesterne i Odense Zoo og Knuthenborg Safaripark

Årets sommerfester fortsætter sin glædens gang

Der var høj sol over de 250 deltagende plejefamilier til sensommerfesterne i Odense Zoo og Knuthenborg Safaripark
Man må gerne få en hjælpende hånd når man skal gå styltegang i Knuthenborg Safaripark. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagen har i weekenden 2.-3. september endnu engang formået at samle plejebørn og deres plejefamilier til hyggelige og lærerige sommerfester – først i Odense Zoo og siden i Knuthenborg Safaripark.

I Odense Zoo deltog 110 børn fordelt på 66 plejefamilier og i Knuthenborg Safaripark var der deltagelse af 171 familier med i alt 650 børn. Mange af deltagerne er gengangere fra tidligere år, og for dem er der stor tradition forbundet med sommerfesterne.

Både læring, leg og anerkendelse

Både i zoologisk have og i safariparken stillede skoletjenesterne op med lærerige workshops, hvor de viste levende dyr, kranier, fossiler m.m. I den mere legende afdeling kunne familierne tilgå workshops, hvor de kunne gå på stylter, spise snørebånd fra en fiskestang, kaste med gummistøvler, blive malet i ansigtet og vælte vandflasker med en nylonstrømpe med ærtepose, som man har på hovedet.

Med til at gøre sommerfesterne ekstra særlige var tv-værten Pelle Hvenegaard, beatboxeren Thomas Bense og tv-værten Lisbeth Østergaard.

“Ud fra de mange positive tilbagemeldinger ved vi, at børnene sætter stor pris på den rummelighed, de møder, når de går rundt i haven og i parken. Der er jo også mange andre besøgende sådan en dag, men de fornemmer tydeligt, at der sker noget særligt for netop dem”, fortæller Ida Lissau Jacobsen, der er projektleder på både Børnehjælpsdagens sommerfester og julefester.

Her er det et par unge piger, der bliver klogere på dyrekranier i skoletjenesten i Knuthenborg Safaripark. Foto: Kim Agersten.

Her bliver de 171 familier budt velkommen i Knuthenborg Safaripark og får præsenteret dagens mange gode tilbud. Foto: Kim Agersten.

Også de to kendte ansigter, Pelle Hvenegaard og Thomas Bense, var kravlet op på stylterne til sommerfesten i Odense Zoo. Foto: Kim Agersten.

Derfor afholder Børnehjælpsdagen sommerfester

Gennem sommerfesterne ønsker vi overordnet at styrke den mentale og fysiske robusthed hos børnene og de unge.

Vi ved fra vores mangeårige arbejde med målgruppen, at især børn, der bor i pleje, kan føle sig ensomme eller uden for et fællesskab. Det sker særligt i de tilfælde, hvor barnet er det eneste plejebarn i en familie – og dermed ikke har andre anbragte at spejle sig i.

Samtidig ved vi fra forskningen, at gode, nære relationer har stor indflydelse på børnenes voksenliv. Derfor er det vigtigt at skabe grobund for, at disse relationer kan udvikle sig positivt.

Tak til:

  • Skoletjenesterne i både Odense Zoo og i Knuthenborg Safaripark der stillede op uden beregning
  • VMOK Fonden, der har ydet økonomisk støtte til sommerfesten i Odense Zoo
  • Børnehjælpsdagens frivillige, der var med ved begge arrangementer
  • Den frivillige indsats fra Pelle Hvenegaard, Thomas Bense og Lisbeth Østergaard
Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.