26. marts 2017, 11:23 Af: Sylvia Blazejowski

450 skoleelever klar til at sælge 18.600 Lillebrorlodder

Hele indskolingen og mellemtrinnet på Institut Sankt Joseph sælger Lillebror Lotteriet 2017 for at støtte anbragte børn og tjene penge til en ny skolegård

450 skoleelever klar til at sælge 18.600 Lillebrorlodder

Hele indskolingen og mellemtrinnet på Institut Sankt Joseph sælger Lillebror Lotteriet 2017 for at støtte anbragte børn og tjene penge til en ny skolegård
11-årige Rebekka og 13-årige Eva fra Institut Sankt Joseph glæder sig til at sælge Lillebrorlodderne, der både bidrager til anbragte børn i Danmark og til nye legeredskaber i skolens gård. Foto: Børnehjælpsdagen.

Sidste år fik Institut Sankt Joseph på Østerbro en topplacering i Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri med en imponerende omsætning på 92.300 kroner. Den københavnske privatskole er nu klar til at gentage succesen – og slå deres egen rekord. Målet er nemlig at sælge hele 18.600 lodsedler.

Skolens 0.-6. klasse – cirka 450 elever – deltager i årets Lillebror Lotteri, der er på gaden fra den 23. marts til 5. juni. Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Eleverne er således med til at tage et socialt ansvar, hvilket er en vigtig pointe for ledelsen:

”Vi har stående i vores værdigrundlag, at vi gerne vil have vores børn til at tage et ansvar for medmennesket og for verden. Det er ikke kun vigtigt for os at gøre dem gode til dansk og matematik. Lotteriet er en dejlig, konkret måde at engagere vores elever på”, fortæller skoleleder Peter Franklin.

SE VIDEO: Skoleleder Peter Franklin om deltagelsen i Lillebror Lotteriet

De unge sælgere glæder sig til at rykke ud med lodderne velvidende, at de gør en forskel for en gruppe udsatte børn og unge, som vokser op uden forældre på danske døgninstitutioner og i plejefamilier.

”Vi vil gerne hjælpe de børn, som måske ikke har det så vildt godt. Vi vil gerne have, at de får det lige så godt, som vi selv har – og vi vil gerne gøre deres hverdag bedre”, forklarer 13-årige Eva, der går i 6. klasse.

Skoleleder, Peter Franklin, mener, det er vigtigt, at eleverne lærer om medmenneskelighed. Derfor skal indskolingen og mellemtrinnet på Institut Sankt Joseph sælge Lillebrorlodder, der støtter anbragte børn i Danmark. Foto: Børnehjælpsdagen.

Ny skolegård i sigte

Udover det humanitære aspekt er der også en anden gevinst ved at deltage i lotteriet. Hver gang eleverne sælger et lod til 20 kroner, så tjener de 8,50 kroner, der går både til klassekasserne og til en hel ny skolegård.

Det er naturligvis en stor motivationsfaktor for de unge sælgere at kunne se frem til nye legeredskaber og boldbaner. Det handler derfor om at få flest mulige lodder afsat til potentielle kunder i lokalområdet:

”Hvis man skal have solgt en masse, skal man bare spørge en masse mennesker. Man skal være venlig og smile og spørge – vil du ikke godt støtte, for det er et rigtig godt formål”, forklarer Eva, der har solgt Lillebrorlodder i de sidste par år, og derfor har gjort sig nogle gode erfaringer.

”Det er smartest at sælge til folk i lejligheder, for så kan man gå hele vejen op i opgangen, og så går det langt hurtigere, end hvis man skal gå fra hus til hus. Det er faktisk ret overraskende hvor mange, der gerne vil købe lodderne”, supplerer 11-årige Rebekka, der går i Evas parallelklasse.

Børnehjælpsdagen på besøg

Da Institut Sankt Joseph har tilmeldt sig Lillebror Lotteriet med så stort antal elever, har Børnehjælpsdagen tilbudt skolen et oplæg om organisationens daglige arbejde.

“Jo mere vi kan klæde de unge mennesker på med viden, des større er deres mulighed for et godt salg. Hvis vi kan samle flere hundrede elever til et fælles oplæg – som det er tilfældet her – så giver det rigtig god mening både for os som organisation og for de enkelte klasser, der deltager i lotteriet”, forklarer projektleder Ida Lissau Jacobsen, der har ansvaret for en række af Børnehjælpsdagens tilbud til anbragte børn og unge i Danmark.

Institut Sankt Joseph har deltaget i salget af Lillebror Lodder i 2013, 2015, 2016 – og er nu også med i 2017. Hvis eleverne sælger alle de 18.600 lodder, som de har modtaget, svarer det til en omsætning på 372.000 kroner. Det betyder, at skolen vil tjene 158.100 kroner til deres nye skolegård og klassekasserne.

Projektleder, Ida Lissau Jacobsen, var forbi Institut Sankt Joseph for at holde oplæg om Børnehjælpsdagens arbejde og Lillebror Lotteriet. Foto: Børnehjælpsdagen.

Fakta om Lillebror Lotteriet

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2017 sælges i perioden 23. marts til 5. juni af cirka 15.000 børn og unge fra danske skoler, fritidsforeninger og idrætsklubber.

Et lod sælges til 20 kroner. Heraf går 11,50 kroner til Børnehjælpsdagen, mens 8,50 kroner går til den sælgende klasse/skole, forening, klub.

Det er muligt at tilmelde sig som sælger i hele lotteriperioden, og det koster ikke noget at få fremsendt lodderne. Børnehjælpsdagen søger aktuelt flere sælgere over hele landet. Gå direkte til onlinetilmelding her

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.