15. september 2016, 11:39 Af: Sylvia Blazejowski

Skoleelever tager socialt ansvar

Børnehjælpsdagens projekt 'Ungdomsværn' er igen i luften til fordel for anbragte børn og udsatte unge i Danmark

Skoleelever tager socialt ansvar

Børnehjælpsdagens projekt 'Ungdomsværn' er igen i luften til fordel for anbragte børn og udsatte unge i Danmark
Skoleelev i færd med at affotografere logoet for Ungdomsværn
Skoleelev i færd med at affotografere logoet for Ungdomsværn til videre brug i klassens PR-kampagne. Foto: Børnehjælpsdagen

Loppemarked, kagesalg, bankospil, bilvask, støttesange og talentshows! Der er basis for mange kreative events, når cirka 200 skoleelever giver sig i kast med ’Ungdomsværn 2016’ fra den 15. september til 15. november.

Eleverne kommer fra forskellige folkeskoleklasser i landet. Hver deltagende klasse skal i løbet af to uger (inden for projektperioden) lave en velgørende indsamlings-kampagne, der støtter anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

LÆS OGSÅ: Silkeborg-klasse vinder ‘Ungdomsværn 2015’.

Eleverne skal selv organisere og markedsføre deres kampagne fra A-Z. De får dermed praktisk erfaring med både iværksætteri, fundraising, projektledelse og PR.

Samarbejde og synergieffekt

Børnehjælpsdagen står for fjerde år i træk bag ’Ungdomsværn’, der er et skoleprojekt for elever i 7.-10. klasse. Det bliver gennemført som en del af undervisningen.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med de skoler, som deltager. Vi kan bidrage med en anderledes og praktisk læringsform samtidig med, at vi engagerer eleverne i at tage et socialt ansvar. Selvom man er ung, kan man godt hjælpe andre, der har brug for støtte”, udtaler Børnehjælpsdagens projektleder Stine Enevold Valentin.

Alle de penge, som eleverne samler ind, går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Det drejer sig blandt andet om børn, der bor i plejefamilie eller på døgninstitutioner og opholdssteder.

Børnehjælpsdagen har udviklet Ungdomsværn i samarbejde med Danske Bank og Fremtidsfabrik. Læs mere på www.ungdomsvaern.dk

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.