Børnehjælpsdagen har i disse år fokus på at hjælpe anbragte børn til “et stærkere jeg”. En del af den opgave er at øge deres kendskab til sundhed og ernæring, og derfor blev der afholdt et madarrangement i Aalborg 11. november 2015.
I Aalborg kunne børnene og de unge komme med i køkkenet og få positive erfaringer med at lave mad og integrere grøntsager i retterne. Det var Anne Hjernøe, kendt fra ‘Annemad’, der kyndigt introducerede de grønne retter for de 10 unge deltagere, og hyggen spredte sig hurtigt i køkkenet.
Læs også: Anbragte unge fik smag for sundhed
Broccoli var den første grøntsag, de unge fik lov at smage, for Anne Hjernøe stod klar med grøntsagsstave med broccolidip, da de ankom til køkkenet. Efterfølgende skulle børnene selv i køkkenet og lave frikadeller med spidskålsalat samt ristede gulerødder med valnødder og urter. Der var naturligvis også tænkt på en dessert af den mere sunde slags.
Fremgangsmåde:
Steg gulerødderne 4-5 minutter i olien på en pande, til de begynder at blive bløde, men stadig har bid. Kan du ikke finde snack-gulerødder, så skær dine gulerødder på langs i passende størrelse. Fjern panden fra blusset og vend gulerødderne med hakkede valnødder, hakket hvidløg, hakkede krydderurter, citronskal og citronsaft.