29. september 2017, 08:45 Af: Sylvia Blazejowski

Smag for naturens spisekammer

Grøn Plan er Børnehjælpsdagens nye projekt, hvor anbragte børn udforsker, høster og smager sæsonens afgrøder på danske gårde og frugtplantager

Smag for naturens spisekammer

Grøn Plan er Børnehjælpsdagens nye projekt, hvor anbragte børn udforsker, høster og smager sæsonens afgrøder på danske gårde og frugtplantager
Grøn Plan: Anbragte børn på besøg hos Nybro Frugtplantage, hvor de blandt andet plukkede æbler til bålmad. Foto: Børnehjælpsdagen.

Anbragte børn og unge kan se frem til at udforske, høste og smage sæsonens udbud af afgrøder, når Børnehjælpsdagens nye projekt – Grøn Plan – folder sig ud over de kommende tolv måneder. Grøn Plan består af i alt syv 1-dags-arrangementer på danske gårde og plantager, hvor de unge deltagere får viden om de forskellige grøntsager og  frugter, som vi dyrker i Danmark.

Allerførste arrangement i rækken blev afholdt den 27. september hos Nybro Frugtplantage. Her fik 14 friske børn  i alderen 6-12 år indblik i æbleproduktionen, og de var med til at plukke æbler, som de senere kunne tilberede over bål.

Formålet med Grøn Plan er overordnet at give anbragte børn og unge større naturforståelse, indsigt i kost og madlavning samt øge deres naturlige madglæde. Samtidig er arrangementerne med til at styrke de sociale kompetencer gennem fællesskabsfølelse og samarbejde.

Grøn Plan er støttet af Foreningen Plan Danmark.

Grøn Plan: De 14 unge deltagere, der besøgte Nybro Frugtplantage på Fyn, kunne gå på æblerov med god samvittighed. Foto: Børnehjælpsdagen.

Grøn Plan: Med kendskab til sæsonens afgrøder i naturens spisekammer får børnene og de unge udvidet deres madforståelse. Foto: Børnehjælpsdagen.

Grøn Plan: Lækker bålmad med friske æbler i gryden. Foto: Børnehjælpsdagen.

Grøn Plan: Tilbehør af friske grøntsager og hjemmebagt brød - tilberedt over bål. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.