9. november 2023, 11:00 Af: Nina Schive

Sofie Hugo som ny direktør i Børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagen er glad for at meddele, at Sofie Hugo tiltræder som ny administrerende direktør for Børnehjælpsdagen. Sofie Hugo kommer med et kæmpe engagement i børnesagen og mange års ledelseserfaring fra NGO-branchen og frivillige sociale indsatser i Danmark.

Sofie Hugo som ny direktør i Børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagen er glad for at meddele, at Sofie Hugo tiltræder som ny administrerende direktør for Børnehjælpsdagen. Sofie Hugo kommer med et kæmpe engagement i børnesagen og mange års ledelseserfaring fra NGO-branchen og frivillige sociale indsatser i Danmark.

Siden juli har Børnehjælpsdagen været på udkig efter en ny direktør, og vi er glade for at kunne annoncere, at den helt rette kandidat er fundet.

Sofie Hugo tiltræder som administrerende direktør for Børnehjælpsdagen den 1. december 2023. Sofie kommer med et kæmpe engagement i børnesagen og mange års ledelseserfaring fra NGO-branchen, senest som chef for Red Barnets frivillige sociale indsatser i Danmark.

”Med ansættelsen af den nye direktør vil vi først og fremmest sikre, at vi kan tilbyde den bedst mulige hjælp til de næsten 10.000 anbragte og udsatte børn og unge, som vi hvert år er i kontakt med i Børnehjælpsdagen. Vi er glade for at have fundet en profil, som både har dyb forståelse og omsorg for vores målgruppe, men som også er en erfaren og visionær leder, der kan sikre bæredygtig økonomi og tage Børnehjælpsdagen til det næste niveau, hvor vi kan hjælpe flere og bidrage til, at børn og unges stemmer bliver hørt i den politiske debat” – Lone Sørensen, bestyrelsesformand.

Sofie glæder sig til at gøre en forskel for børn og unge med sin store viden om målgruppen og sine kompetencer inden for ledelse og socialt arbejde.

”Jeg glæder mig helt utroligt meget til 1. december. Børnehjælpsdagen har igennem 119 år været til for de børn i Danmark, som har de sværeste liv. Jeg er stolt af at skulle stå i spidsen for en organisation, der hver dag gør sit allerbedste for at hjælpe børn og unge til at få gode liv og de samme chancer i livet som deres jævnaldrende. Samtidig er jeg vild med, at en stor del af Børnehjælpsdagens virke muliggøres af børn og unge, der sælger Lillebrorlodder og dermed skaber handlekraft i både eget liv og anbragte børn og unges liv” – Sofie Hugo, tiltrædende direktør.

Sofie glæder sig først og fremmest til at møde børn og unge til Børnehjælpsdagens julefester i hele Danmark og i Børnehjælpsdagens unge ambassadørkorps. Samtidig er hun optaget af at række ud til samarbejdspartnere: ”Ingen gør en forskel alene, så hvis vi skal sikre virksomme og kloge løsninger på de udfordringer, anbragte børn og unge møder, så kræver det stærke samarbejder og fælles løsninger”.

For at sikre en god overgang, forbliver den nuværende direktør, Ina Thorndal, året ud. Ina annoncerede i juni sin fratrædelse på grund af pension efter 9 år ved roret.

”Efter 9 fantastiske og begivenhedsrige år i Børnehjælpsdagen er jeg glad for at kunne give stafetten videre til Sofie Hugo. Jeg er sikker på, at hun kan føre Børnehjælpsdagen godt videre og fortsætte det gode arbejde til gavn og glæde for anbragte og udsatte børn og unge – så de bliver styrket og får den støtte, de har brug for og fortjener. De har så mange potentialer og kompetencer, som jeg er stolt af at have været med til at bringe i spil i mine år i Børnehjælpsdagen – og den opgave overlader jeg i trygge hænder hos Sofie Hugo og det mest fantastiske team af engagerede, dygtige og dedikerede kolleger”- siger Ina Thorndahl, fratrædende direktør.

Om Børnehjælpsdagen:

Børnehjælpsdagen arbejder hver dag med at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Vi styrker udsatte børn og unge gennem en række indsatser i hele landet, hvoraf størstedelen bor i plejefamilie, på døgninstitution eller opholdssted. Vores arbejde består i lege- og oplevelsesbaseret læring, fysisk og aktiv deltagelse, positive fællesskaber og relationsdannelse, der opbygger trivsel, skubber til udvikling og skaber handletillid og handlekraft hos målgruppen.

Årligt når vi op til 10.000 anbragte børn og unge med tilbud og indsatser. Dermed er vi i kontakt med 2/3 af alle anbragte i Danmark, som vi giver succesoplevelser og bedre forudsætninger for at mestre livet.

Børnehjælpsdagen har udviklet EMPOWER4U>DRØMMEJOB indsatsen, der styrker de mest udsatte unge i overgangen fra efterværn til voksenlivet. Indsatsen giver de unge redskaber til at blive selvstændige samfundsborgere, som får 9 ud af 10 af deltagerne i uddannelse og job.

 

Om Sofie Hugo:

Født 16. november 1980

Uddannet cand.scient.anth (antropolog) fra Københavns Universitet med tilvalg i offentlig økonomi og jura. Derudover Executive Diploma of Management fra Henley Business School, Reading University, England.

Ledelseserfaring fra Red Barnet, Roskilde Festival og Mødrehjælpen. Se desuden: www.linkedin.com/in/sofie-hugo

 

Kontakt:

Pressekontakt: Kommunikationschef, Maja Spangsberg Krogstrup: mk@bhd.dk, tlf. 26 25 24 97

Formand, Lone Sørensen: dklonesorensen@gmail.com tlf. 26 29 62 30

Tiltrædende direktør, Sofie Hugo: sofiehugo@outlook.dk, tlf. 26 36 15 00

Fratrædende direktør, Ina Thorndal: it@bhd.dk, tlf. 60 22 57 99

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.