18. maj 2016, 07:56 Af: Sylvia Blazejowski

‘Splittet’ – et samarbejde med Szhirley

Sangerinden Szhirley og Børnehjælpsdagen går sammen om at styrke anbragte børn og unge i deres valg for fremtiden

‘Splittet’ – et samarbejde med Szhirley

Sangerinden Szhirley og Børnehjælpsdagen går sammen om at styrke anbragte børn og unge i deres valg for fremtiden
Den danske sangerinde Szhirley
Den danske sangerinde Szhirley. Foto: Kamilla Bryndum

Den danske sangerinde Szhirley og Børnehjælpsdagen har indgået et samarbejde til fordel for anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Det sker i forbindelse med Szhirleys nye single ‘Splittet’, der udkommer den 20. maj 2016.

Sangen handler om Szhirleys egen oplevelse af – og erfaringer med – at vokse op i en splittet familie. Et vilkår, som mange anbragte børn kan relatere til.

Vil dele sin historie for at hjælpe

Szhirley blev som kun 5-årig adskilt fra sin far. Hun boede på daværende tidspunkt med sine forældre i Mexico, men moderen ville tilbage til Danmark. Det ville faren ikke. Det endte med en pludselig, voldsom og tårevædet afsked i lufthavnen.

Herefter så Szhirley ikke sin far i flere år.

I sit voksne liv har Szhirley arbejdet med barndommens svære oplevelse og følelser, som savn og skyld. Hun har lært – og valgt – at se positivt på tilværelsen. Nu vil hun gerne dele sin historie for at hjælpe andre ”brændte børn”, som hun kalder sig selv.

Derfor er samarbejdet med Børnehjælpsdagen kommet i stand.

Vi vælger selv vores fremtid

Helt konkret skal Szhirley deltage i Børnehjælpsdagens arrangement Dit Valg – et koncept, hvor voksne mønsterbrydere bruger deres personlige historier til at inspirere anbragte/udsatte unge til at tro på sig selv og tage ansvar for deres eget liv.

Læs mere: Din fremtid er dit valg

”Mit budskab til de unge er, at vi ikke selv kan vælge hvilken barndom vi har, men vi kan selv skabe fremtiden og forme vores voksenliv, hvis vi vil”, udtaler Szhirley, der i dag er gift og mor til to små børn.

Cirka 70 anbragte unge i alderen 15-23 år er tilmeldt to Dit Valg-arrangementer med Szhirley. De finder sted i Jelling (19. maj) og Holbæk (23. maj).

“Det giver så meget mening for mig at samarbejde med Børnehjælpsdagen. Min nye single ‘Splittet’ handler netop om at gå fra at være et brændt barn, der med tiden heler og vælger konstruktiv og positivt i stedet for negativt”, afslutter Szhirley.

Møder de unge gennem musikken

Også hos Børnehjælpsdagen bliver samarbejdet budt varmt velkommen:

”Szhirley er en god, stærk og autentisk rollemodel for de anbragte børn og unge, som Børnehjælpsdagen støtter. Vi er rigtig glade for samarbejdet og for, at vi sammen kan styrke de unge mennesker – både gennem musikken, der skaber en fantastisk platform for dialog, og gennem forskellige aktiviteter”, udtaler direktør Ina Thorndahl.

Forud for de to planlagte Dit Valg-arrangementer har Szhirley besøgt døgninstitutionen Hvidborg for at få en bedre forståelse af børnenes vilkår og hverdag.

 

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.