6. maj 2018, 12:00 Af: Kenneth Tingberg

Stor opbakning til ‘Årets Børnehjælpsdag’ – i både København og Aarhus

Børnehjælpsdagen har igen i år afholdt to store begivenhedsrige og velbesøgte events som en hyldest til anbragte børn og unge

Stor opbakning til ‘Årets Børnehjælpsdag’ – i både København og Aarhus

Børnehjælpsdagen har igen i år afholdt to store begivenhedsrige og velbesøgte events som en hyldest til anbragte børn og unge

Søndag den 6. maj 2018 blev ‘Årets Børnehjælpsdag‘ markeret ved to store begivenheder i Kongens Have i København og i Rådhusparken i Aarhus. I begge byer var der stor opbakning fra børnefamilier, spejdergrupper, Børnehjælpsdagens ambassadører og øvrige personer, som var mødt op for at hylde anbragte børn og unge.

En festlig formiddag for både store og små

De mange deltagere var fælles om at nyde en glad og solrig formiddag med de mange spændende tilbud, arrangeret af Børnehjælpsdagen. Der var gratis goodiebags og ansigtsmaling, sjove lege i det fri, sæbeboble-maskine m.m. Klokken præcis 11.00 blev 500 brevduer sendt op mod den blå forårshimmel og hjem mod deres dueslag – hvilket var et flot skue for de mange deltagere, små som store.

Med til at gøre dagen ekstra særlig var en lang række kendte ansigter: tv-værterne Bubber og Pelle Hvenegaard, skuespilleren Paw Henriksen, komikeren Karsten Green og sangerinden Julie Berthelsen (alle fem er ambassadører for Børnehjælpsdagen) samt danseren Jenna Bagge (kendt fra ‘Vild med dans’).

I København var der desuden herligt besøg af udklædte Star Wars-figurer, som var Troopers for Charity’s hyldest til de anbragte børn.

Konkurrencer med duenumre og drømme-tegninger

I forbindelse med opsendelse af de mange duer blev der uddelt gratis duenumre, hvor der var gevinster til de personer, der havde fået nummeret på den hurtigste due. Vinderne blev annonceret cirka en time efter at duerne var lettet.

En anden konkurrence – som vil køre frem til 1. juni 2018 – er knyttet til de drømme-balloner, der blev udleveret til alle børnene. Indeni lå de nemlig en tegning af et anbragte barns drøm. På bhd.dk/tegning kan man finde sin tegning og en langt række andre drømme-tegninger og samtidig deltage i konkurrencen om fem gavekort til BR-Legetøj.

LÆS OGSÅ: Anbragte børn og unge deler deres største drømme

Afsløring af årsplakaten 2018

I begge byer kunne man desuden se og købe Børnehjælpsdagens traditionsrige årsplakat, der i 2018 er skabt af billedkunstneren FOS i samarbejde med anbragte børn.

Man kan også købe årsplakaten i Børnehjælpsdagens webshop og dermed støtte vores arbejde med blandt andet at opfylde anbragte børn og unges håb og drømme – året rundt.

KØBENHAVN: Tv-værten Bubber, danseren Jenna Bagge, tv-værten Pelle Hvenegaard og skuespilleren Paw Henriksen var med til at markere Årets Børnehjælpsdag på fornemste vis. Foto: Kim Agersten.

AARHUS: Der var stor trafik ved Børnehjælpsdagens stander, hvor der blev købt både Lillebror Lodder og årsplakater og sendt donationer med MobilePay. Foto: Per Frahm Baungaard.

KØBENHAVN: De mange Starwars-figurer gjorde lykke hos både store som helt små børn. Foto: Kim Agersten.

KØBENHAVN: Der blev uddelt gratis goodiebags med både Anders And-blade, figenstænger, lidt legetøj, frugt og vand til de første 150 børn til arrangementet. Foto: Kim Agersten.

AARHUS: Der var stor begejstring for indholdet af de goodiebags, som Børnehjælpsdagen uddelte i begge byer. Foto: Per Frahm Baungaard.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.