2. maj 2018, 11:21 Af: Kenneth Tingberg

Stort kunstnernavn står bag Børnehjælpsdagens årsplakat 2018

Det er den internationalt anerkendte billedkunster FOS, der sammen med anbragte børn har skabt den traditionsrige årsplakat

Stort kunstnernavn står bag Børnehjælpsdagens årsplakat 2018

Det er den internationalt anerkendte billedkunster FOS, der sammen med anbragte børn har skabt den traditionsrige årsplakat
Billedkunstneren FOS er manden bag Børnehjælpsdagens årsplakat 2018. Han udvikler sin kunst fra et atelier på Islands Brygge i København. Foto: Kim Agersten.

Når Børnehjælpsdagen søndag 6. maj 2018 afholder Årets Børnehjælpsdag vil offentliggørelsen af årsplakaten være en del af det begivenhedsrige program. Som traditionen foreskriver er en kunstner blevet inviteret til at skabe en plakat til fordel for Børnehjælpsdagens arbejde, og i år har den internationalt anerkendte billedkunstner FOS, med det borgerlige navn Thomas Poulsen, sagt ja til den kreative opgave.

Kunst der skaber alternative samfundsstrukturer

Fra sit herlige atelier på Islands Brygge i København, hvor det bugner  med værktøj, skitser og alverdens materialer fra gulv til loft, arbejder FOS med det, han selv betegner som ‘Social Design’: en metode til opbygning af rum eller steder, der kan hjælpe med at bevidstgøre sociale processer mellem mennesker.

Ud fra den metode han har fx skabt OslooBar i København, som på én gang var en skulptur og en bar, der inviterede til, at forskellige sociale lag i samfundet kunne mødes.

FOS var en engageret inspirator for de børn, der var med til at opfinde og designe forvandlingsmaskiner, hvorfra tre er blevet gengivet på Børnehjælpsdagens Årsplakat 2018. Foto: Kim Agersten.

Børn der opfinder for at hjælpe voksne

Når billedkunstneren FOS har valgt at sige ja til opgaven med at designe Børnehjælpsdagens årsplakat, er det bestemt ikke, fordi han mangler indhold på sit imponerende CV.

“Jeg gør det, fordi der en lang menneskelig tradition for at hjælpe børn, som jeg ser mig som en naturlig del af”, forklarer han, “men ofte er det lige så meget børnene, der hjælper de voksne; de minder os om, hvad vi har glemt”.  Af samme grund har FOS ønsket at afholde en workshop sammen med de anbragte børn, hvor temaet var opfindelse og illustration af forvandlingsmaskiner – som er brugt som oplæg til plakaten.

LÆS OGSÅ: Børn skaber forvandlingsmaskiner til årsplakaten 2018

Offentliggørelse og salg af årsplakaten

Børnehjælpsdagens årsplakat 2018 bliver offentliggjort på Årets Børnehjælpsdag søndag den 6. maj 2018. Dagen bliver markeret ved to store arrangementer i både København og Aarhus.

På Årets Børnehjælpsdag kan plakaten købes for 100 kroner / 150 kroner for en signeret udgave.

Plakaten kan også købes online på www.bhd.dk/butik (fra 6. maj 2018). Her vil prisen være 150 kroner / 200 kroner for en signeret udgave.

FOS nærstuderer Moniques forvandlingsmaskine, som blev opfundet og illustreret på en workshop med 15 anbragte børn, februar 2018. Foto: Kim Agersten.

Fakta om billedkunstneren FOS

  • Thomas Poulsen, født 1971 i Charlottenlund
  • Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi 1999
  • Nyere udstillinger i ind- og udland: Koøje, Charlottenborg (2015) Performa 15, US (2015), Maggie Margaret lives fig-2, ICA Studio, London (2015), Osloo, Venedig Biennalen (2011) m.fl.
  • Modtager af en lang række priser, herunder Bindesbøll prisen (2018), Arken Artprieze (2017), Carl Nielsen’s
    and Anne Marie Carl Nielsen’s Award (2010) og Statens Kunstfond’s 3-årige arbejdslegat (2006).
  • Aktuel med solo udstilling hos Nils Stærk, maj 2018.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.