12. februar 2024, 08:38 Af: Nina Schive

Studiebøger hjalp Laura med at bryde den sociale arv

Når du starter på videregående uddannelser, er studiebøgerne dyre - især for anbragte eller tidligere anbragte unge med begrænsede ressourcer. Og det var de også for Laura.

Studiebøger hjalp Laura med at bryde den sociale arv

Når du starter på videregående uddannelser, er studiebøgerne dyre - især for anbragte eller tidligere anbragte unge med begrænsede ressourcer. Og det var de også for Laura.

Eksamenerne er overstået for studerende på videregående uddannelser. Et nyt semester starter op, og bøger skal skaffes. Men der er mange udgifter forbundet med studiestart – ofte flere tusinde kroner – og det kan være ekstra svært at betale for især anbragte unge. Som led i sin uddannelse har Laura derfor fået en stor drøm opfyldt af drømmebanken, nemlig midler til studiebøger.

 

Når penge står i vejen for drømmen

Første skridt i Lauras drøm om at læse videre gik i opfyldelse, da hun sikrede sig en plads på Syddansk Universitet. Men så stod hun overfor næste skridt, for hvordan får man råd til det mest essentielle på et studie, når hverdagen som ekstra sårbar presser på?

”Bøgerne er svære for mig at betale, for jeg har ikke mulighed for at have et studiejob, da mit overskud i hverdagen er minimalt og kun bliver mindre, når jeg starter op på studiet. Det betyder meget for mig at få ønsket opfyldt, så jeg kan bryde den sociale arv, og det giver mig mulighed for at slappe mere af, når jeg studerer”, forklarer Laura.

Drømmen taler direkte ind i kriterierne for vores læringsdrømme, og Drømmebanken sikrede derfor den støtte, der gav Laura mere ro på til at nyde sin første Uni-tid.

 


Lauras drøm om en nye studiebøger blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’.

Kender du et anbragt barn eller ung med en læringsdrøm eller andre store livsdrømme?
Så send en ansøgning til Drømmebanken her.

FONDE OG VIRKSOMHEDER STÅR BAG DRØMMEBANKEN

Børnehjælpsdagen står bag det landsdækkende projekt Drømmebanken, der opfylder store drømme for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen samarbejder med fonde og virksomheder om at opfylde drømmene. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’.

Børnehjælpsdagen afholder desuden teambuilding arrangementer i udvalgte virksomheder, hvor medarbejderne opfylder drømme igennem virksomhedens netværk.

Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.