12. maj 2016, 08:03 Af: Kenneth Tingberg

Unikt samvær for plejefar og plejesøn

Den seneste af mange 'Natur til et godt liv'-camps var målrettet plejefædre og -sønner. Det kom der unikke stunder ud af

Unikt samvær for plejefar og plejesøn

Den seneste af mange 'Natur til et godt liv'-camps var målrettet plejefædre og -sønner. Det kom der unikke stunder ud af
Fællesfoto af deltagerne
Fællesfoto af de fire plejefædre og plejesønner i Svanninge Bjerge på Fyn. Foto: Børnehjælpsdagen.

Aprilvejret var måske i den kølige ende, men forårsglæden spirede alligevel hos 10 plejefædre og 11 plejedrenge. De havde pakket weekendtasken og draget på Natur til et godt liv-camp i Svanninge Bjerge på Fyn 15-17. april 2016. Her ventede aktive naturoplevelser, samvær med ligesindede og foredrag for de voksne.

Børnehjælpsdagen har allerede i 2014 og 2015 afholdt aktive weekend-camps i Bikubenfondens naturskønne faciliteter. I 2016 er fem ud af syv camp målrettet plejesøn og -far eller plejedatter og -mor.

LÆS OGSÅ: Natur til endnu flere i 2016

Unikke stunder for far og søn

Ved camp’ens afslutning fangede Børnehjælpsdagens projektleder, Stine Enevold Valentin, et par af deltagerne for at høre, hvad de tager med sig fra dagene i Svanninge Bjerge.

Zander har haft stor fornøjelse af at møde andre ‘lige’ børn, og jeg har haft glæde af at udveksle erfaringer og problemstillinger med andre plejefædre“, fortalte den vestsjællandske plejefar Kjeld Haupt.

Brian Højlund har haft samme positive udbytte af erfaringsudvekslingen mellem fædrene. Han bemærker, at drengene i den grad hyggede sig sammen.

Tilbagemeldingerne fra de unge drenge er mere jordnære og knappe – ganske som hos alle andre børn i den alder:

Det bedste var at fange insekter og lege med de andre drenge (Mathias, 10 år).
– Jeg kunne godt lide at lave mad over bål og smage noget nyt (Peter, 12 år).

Plejefar Klaus Karstensen og plejesøn Peter
Plejefaren Klaus Karstensen og den 12-årige plejesøn Peter, Præstø. Foto: Børnehjælpsdagen.

De kommer gerne igen

Sammenstemmende for alle deltagere – både unge og ældre – er at de meget gerne vil deltage i lignende camps i Børnehjælpsdagens regi.

Næste naturcamp for plejefar og plejesøn er 26. august.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.