Laks med stegt spidskål. Spinattærte og kartoffel-pizza. Thai-wok. Rødbedeboller med fyld. Madmuffins. Smoothies og friskpresset juice. Disse sunde retter satte gang i smagsløgene, da Børnehjælpsdagens afholdte Kitch’n’cool Camp sidst i juli.
8 anbragte unge, i alderen 15-22 år, deltog i campen, der fandt sted på Midtfyns Efterskole. Hen over en weekend var de jævnligt i køkkenet for at få gode erfaringer med sund kost og livsstil.
Børnehjælpsdagen stod bag en række køkkenworkshop med forskellige temaer, for eksempel ‘fastfood på den sunde måde’ og ‘vegetarmad’. Herudover bød programmet på fysiske øvelser og aktiviteter flere gange dagligt.
Under camp’en blev de unge blandt andet introduceret til de fem grundsmage: surt, sødt, salt, bittert og umami. Marianne Munch, professionsbachelor i ernæring og sundhed fortalte, hvordan disse smage kan bruges i et måltid.
Anne Henriksen, projektleder hos Børnehjælpsdagen, forklarede hertil om vigtigheden af at spise grøntsager, og hvordan vitaminer virker på kroppens immunforsvar.
Formålet med Kitch’n’cool Camp’en var at give de unge positive erfaringer med forskellige råvarer og samtidig klæde dem på til selv at lave sund mad derhjemme.
Kitch’n’Cool Camp’en fandt sted den 24.-26. juli 2015 med økonomisk støtte fra TrygFonden. Konceptet bag camp’en er blevet udviklet af Børnehjælpsdagen i samarbejde med Måltidspartnerskabet, Foreningen af Kliniske Diætister og AgroTech.