14. oktober 2015, 15:32 Af: Sylvia Blazejowski

Eventyrligt teater om venskab og respekt

Hundredvis af anbragte børn var inviteret til Eventyrteatrets familiemusical 'Fugl Fønix' i Tivoli, København

Eventyrligt teater om venskab og respekt

Hundredvis af anbragte børn var inviteret til Eventyrteatrets familiemusical 'Fugl Fønix' i Tivoli, København
Ronnie, Thea, Kennet og Cecilie foran Glassalen
Ronnie, Thea, Kennet og Cecilie bor på alle på opholdssted i Jylland. De havde taget turen til København for at overvære 'Fugl Fønix', som de var meget begejstret for. Som ekstra bonus fik de mulighed for at hilse på nogle af skuespillerne. Foto: Børnehjælpsdagen.

Stolerækkerne i Tivolis Glassal var godt fyldt op, da anbragte børn og unge i alle aldre fik mulighed for at leve sig ind i den eventyrlige forestilling ‘Fugl Fønix’.

De dygtige skuespillere fra Eventyrteatret tog det unge publikum med på en forunderlig rejse til det gamle Rusland, hvor man fulgte to flygtningebørns møde med magiske væsener, babushkaer, kosakdansere, en tyranisk fyrste og en gruppe oprørske piger.

Almen dannelse bliver styrket

Forestillingen kredsede om emnerne venskab, respekt og frihedstrang hos både mennesker og andre væsener – stof til eftertanke at tage med sig hjem fra teatret.

“Anbragte børn har ofte haft en svær opvækst med få – eller måske slet ingen – kulturelle oplevelser, som ellers kan bidrage til både faglig, personlig og social udvikling”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Rikke Engskov Enslev.

“Når Eventyrteatret er så venlige at donere de mange siddepladser, så forærer de samtidig børnene et unikt møde med den sansefulde teaterkunst – og i sidste ende er det altså med til at styrke deres almene dannelse”, afslutter hun.

Alle 100 skuespillere på scenen var selv børn og unge i alderen 7 til 20 år – med et særligt talent for sang, dans og skuespil. Det gav en ekstra dimension til oplevelsen og måske lysten til selv at prøve kræfter med teaterkunsten.

Den eftertragtede Fugl Fønix
Den eftertragtede Fugl Fønix, der kun viser sig på himlen med 500 års mellemrum. Foto: Ole Mortensen, Eventyrteatret.

FAKTA:

  • Eventyrteatret opfører hvert år to populære familiemusicals, hvor alle medvirkende er børn og unge med særligt talent for sang, dans og skuespil.
  • Eventyrteatret har stillet 450 billetter til forestillingen ’Fugl Fønix’ i Tivolis Glassal til rådighed for Børnehjælpsdagen, onsdag den 14. oktober 2015.
  • Børnehjælpsdagen har uddelt teaterbilletterne til anbragte børn, der enten bor i plejefamilie eller på institution. Teaterbilletten gav samtidig fri adgang til Tivolis flot pyntede Halloween-univers.
  • Den A.P. Møllerske Støttefond, 15. Juni Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Eventyrteatret har givet økonomisk tilskud til billetprisen. Dermed har plejebørnene, deres plejefamilier samt pædagoger oplevet musicalen helt uden beregning.
  • Læs mere om Eventyrteatret på www.eventyrteatret.dk
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.