5. januar 2018, 10:07 Af: Kenneth Tingberg

Året der gik: Tilbageblik på 2017 i Børnehjælpsdagen

Vi ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på 2017 med de vigtigste nøgletal for vores arbejde med at styrke anbragte børn go unge

Året der gik: Tilbageblik på 2017 i Børnehjælpsdagen

Vi ønsker alle et godt nytår og ser tilbage på 2017 med de vigtigste nøgletal for vores arbejde med at styrke anbragte børn go unge
10 årige Siff, der bor i familiepleje, var blandt de cirka 3500 deltagere til årets sommerfester. Sif var med i Ribe Vikingecenter, som i 2017 blev tilføjet til listen af lokationer. Det betyder, at Børnehjælpsdagens sommerfester nu bliver afholdt 7 steder i landet. Foto: BEST-Production.

2017 har været spændende, travlt og udbytterigt år i Børnehjælpsdagen med rigtig mange tilbud til de anbragte børn og unge, som primært bor i plejefamilie eller på døgninstitutioner.

Overordnet set har formålet med alle tilbud været at styrke deltagernes og modtagernes personlige og sociale kompetencer; en indsats som skal forandre de anbragtes børn og unges forudsætninger for et selvstændigt voksenliv – en strategi, som blev lanceret i 2015 .

Her er nøgletal for de vigtigste projekter, camps, arrangementer, som blev afholdt i 2017:

 • EMPOWER4U
  I 2017 (efteråret) påbegyndte 40 unge et personligt 8-måneders udviklingsforløb, Empower4U, der er Børnehjælpsdagens nyeste tiltag. Empower4U fokuserer særligt på at gøre udsatte unge mere robuste i overgangen fra anbringelse til voksenliv. Projektet er støttet af Den A.P. Møllerske Støttefond.
 • BØRNENES IT-FOND
  I 2017 fik 524 anbragte børn og unge en ny, bærbar computer fra Børnenes IT-Fond for at styrke deres digitale kompetencer og dermed forandre udbyttet af  deres skolegang. Egmont Fondens program ‘En håndsrækning’Trygfonden og Ole Kirks fond danner den økonomiske grundstamme for projektet.
 • DRØMMEBANKEN
  I 2017 fik 188 anbragte børn og unge opfyldt deres største drømme af Børnehjælpsdagens Drømmebank Det er drømme, der – for at blive opfyldt – skal kunne skabe tydelig forandring hos det enkelte anbragte barn eller ung. Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’ har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken.
 • CAMPS
  I 2017 afholdte Børnehjælpsdagen 13 camps for 187 anbragte børn og unge blandt andet med fokus på oplevelser i naturen og sportsaktiviteter.
 • SOMMERFESTER OG JULEFESTER
  I 2017 afholdte Børnehjælpsdagen 7 sommerfester for cirka 3500 plejebørn, plejeforældre, -søskende mv.  plejefamilier samt 8 julefester for cirka 650 døgnanbragte børn og unge på institutioner.
 • ARRANGEMENTER
  I 2017 afholdte Børnehjælpsdagen 59 1-dags-arrangementer for 1451 anbragte børn og unge.
EMPOWER4U: "Vælg at gøre i dag til en fantastisk dag!". Det er et klart budskab til de unge, at de selv kan tage styring over eget liv, herunder tanker og handlinger. Nicolai Moltke-Leth, der leder virksomheden True North, holder inspirationsoplæg på bootcamp'en. Foto: Børnehjælpsdagen.

BØRNENES IT-FOND: Lucas er 11 år og bor hos en plejefamilie i Silkeborg. Han har netop modtaget en bærbar HP-computer fra Børnenes IT-Fond. Lucas er startet i 4. klasse her efter sommerferien, og han ser frem til at lave lektier på sin nye bærbare. Foto: Privat.

DRØMMEBANKEN: 12-årige Isabellas højeste ønske er at blive Danmarksmester i springridning. Isabella er meget dedikeret til sin sport og med hjælp fra Drømmebanken får hun nu privatundervisning, som har resulteret i en flot 2. plads ved klubmesterskaberne. Foto: Privat.

CAMPS: De unge på Børnehjælpsdagens militærcamp tog del i forskellige samarbejdsøvelser. Her bliver en såret kammerat båret væk fra skudlinjen. Foto: Børnehjælpsdagen.

ARRANGEMENTER: Sådan kan det se ud, når man kaster sig ud i et en-dags-arrangement med streethandball på programmet. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.