1. august 2016, 08:51 Af: Kenneth Tingberg

Når drømmen bor i en æske med LEGO

Plejedreng får opfyldt drøm om nye legoklodser til sin klasse og fremmer dermed både kammeraternes indlæring og fællesskab

Når drømmen bor i en æske med LEGO

Plejedreng får opfyldt drøm om nye legoklodser til sin klasse og fremmer dermed både kammeraternes indlæring og fællesskab
Sponsoreret Ninjago-LEGO i stakkevis til klassen
Sponsoreret Ninjago-LEGO i stakkevis til klassen. Foto: Børnehjælpsdagen.

I LEGO’s Ninjago-univers findes mange helte: Garmadon, Sensei Wu, Lloyd og Zane m.fl. I Dronninglund bor en anden LEGO-helt; han hedder Tomas og har via Drømmebanken givet sine klassekammerater masser af nyt LEGO at bygge videre på.

Den kun 8-årige nordjyske plejedreng er, som mange andre drenge i hans alder, begejstret for Lego og de tilhørende helte-universer. En nat drømte han at “hele klassen var fyldt med ninjago lego, alle figurerne var levende, vi kunne snakke med dem og give dem kommandoer til, når de skulle fighte. Det var helt vildt”.

LÆS OGSÅ: Dét drømmer anbragte børn om

Til fælles indlæring og samvær

Da Tomas sammen med sin plejemor skrev ind til Drømmebanken, var det vigtigt for ham, at det nye LEGO skulle være til hele klassen.

“Det er en ret uselvisk handling af så ungt et menneske, og det bakker Børnehjælpsdagen naturligvis op om”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Susanne Jensen, “ligesom vi har fokus på, hvad Tomas og hans kammerater i specialklassen kan opnå ved hjælp af det nye LEGO”.

Alle børnene – hvoraf tre andre også er anbragte – er udfordret på det faglige, men med LEGO i hænderne får de indlæring på et andet plan end traditionel undervisning. Det sker, når de i fællesskab skal læse en byggeopskrift, finde de rigtige legoklodser og overføre en tegning til konstruktion.

 

Tomas i færd med at skære en kage forestillende selveste 'Jay'
Tomas i færd med at skære en kage forestillende selveste 'Jay', som hans plejemor Lenette havde bagt til klassen. Foto: Børnehjælpsdagen.

Next step LEGOLAND

Børnehjælpdagen valgte at tage kontakt til LEGO for at fortælle om den nordjyske LEGO-helt. Nu er hele klassen og forældre invitereret på skolebesøg i september, hvor de skal høre lidt om LEGO’s histore, se produktionen og naturligvis få mulighed for selv at bygge med klodserne.

Også her vil Tomas’ klassekammerater opleve læring, der ligger ud over almindelige skolebøger. Og de har tilmed lært at uselviske drømme kan føre meget med sig. De ved, at alt det lego, de har modtaget, og deres tur til LEGO i september, er deres kammerats fortjeneste.

Tak til legetøjskæden TOP-TOY for at sposnsorere de mange æsker med Ninjago-LEGO og LEGO for at sætte en dag af til klassens besøg.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.