24. november 2015, 14:00 Af: Sylvia Blazejowski

Juletid for endnu flere anbragte børn

Børnehjælpsdagen er i luften med årets julefester, der nu bliver afholdt i otte forskellige byer i Danmark

Juletid for endnu flere anbragte børn

Børnehjælpsdagen er i luften med årets julefester, der nu bliver afholdt i otte forskellige byer i Danmark
Ambassadør Lisbeth Østergaard
Ambassadør Lisbeth Østergaard uddelte gaver ved julefesten på Utzon Center i Aalborg. Foto: Lone Allen.

Hundredvis af anbragte og unge kan se frem til Børnehjælpsdagens julefester, der – traditionen tro – ruller over hele landet i de kommende uger.

Den første julefest fandt sted i Aalborg, den 24. november, hvor 78 børn og unge fra 11 jyske institutioner indtog Utzon Center sammen med en række kendte danskere.

Børnehjælpsdagens ambassadører, tv-vært Lisbeth Østergaard, komiker Jonas Schmidt og skuespiller Janus Bakrawi samt tv-vært Pelle Hvenegaard og rapper Michael ’Jøden’ stod for at dele gaver ud til de unge deltagere.

Ambassadører synger
Børnehjælpsdagens ambassadører bidrager hvert år til julestemningen med sang, underholdning og julegaveuddeling. Foto: Lone Allen.

Vordingborg med på landkortet

For anbragte børn er julen en tid, hvor det kan føles ekstra svært at bo uden mor og far. Tanken bag julefesterne er derfor at give børnene en uforglemmelig dag, hvor de positive følelser er i højsædet – kombineret med kulturel, social og personlig læring.

I løbet af de seneste år har Børnehjælpsdagen oplevet en storm af tilmeldinger til julefesterne, der ofte er booket inden for få minutter. Derfor er der i år kommet endnu et arrangement på landkortet, nærmere bestemt i Vordingborg.

Det betyder, at Børnehjælpsdagen i 2015 afholder otte julefester for over 700 døgnanbragte børn og unge. De finder sted på kulturinstitutioner i Aalborg (24.11), Vordingborg (30.11.), Aarhus (1.12.), Odense (7.12.), Roskilde (9.12.), Herning (11.12.), Kolding (14.12) og København (16.12.).

Normalt plejer julefesten i Aalborg at blive holdt på KUNSTEN, men på grund af ombygning på museet, blev arrangementet i år afholdt på Utzon Center.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.