2. november 2021, 11:05 Af: Sylvia Blazejowski

Udviklingsdrøm: Sang og musik som levevej

Børnehjælpsdagen og Egmont Fonden opfylder anbragte unges udviklingsdrømme - med fokus på uddannelse, beskæftigelse, relationer og selvstændighed

Udviklingsdrøm: Sang og musik som levevej

Børnehjælpsdagen og Egmont Fonden opfylder anbragte unges udviklingsdrømme - med fokus på uddannelse, beskæftigelse, relationer og selvstændighed
En sang drøm bliver til virkelighed gennem Børnehjælpsdagen

”Jeg glæder mig meget til at lære mere om sangskrivning og håber, at jeg måske kan komme i kontakt med nogle producere eller pladeselskaber”. 21-årige Sarah er fuld af forventninger. Hun har netop fået opfyldt en såkaldt udviklingsdrøm gennem Børnehjælpsdagens indsats ’Drømmebanken’.

Sarah har mere konkret fået bevilliget et forløb hos ‘Innovative Artist Academy’, hvor hun skal blive klogere på en lang række emner som f.eks. branchekendskab, sangskrivning, pladekontrakter og udgivelsesproces.

“Det er virkelig fedt, fordi min ultimative drøm er at blive sanger og sangskriver. Jeg har været fascineret af musik siden, jeg var helt lille. Samtidig har jeg hørt fra mange mennesker, at jeg synger godt – og jeg elsker selv at synge og skrive tekster. Derfor vil jeg gerne gå i den retning”, forklarer Sarah, der er vokset op i en plejefamilie.

Terapi for krop og sjæl

Det musikalske univers har stor betydning for Sarah på et personligt plan. Her kan hun nemlig finde indre ro, når hverdagen bliver for hektisk – og hun har mulighed for udtrykke sig selv.

“Musikken virker terapeutisk, f.eks. når jeg er stresset eller ked af det. Så kan jeg skrive mine følelser ned og synge dem ud af kroppen. Gennem sangskrivningen bliver jeg også bedre til at holde fokus. Normalt har jeg en del koncentrationsbesvær, men når jeg skriver, så er der kun to ting at fokusere på: blyant og papir”, forklarer Sarah.

I sine sangtekster berører Sarah typisk de emner, der optager hende personligt. Det kan være oplevelser fra hendes eget liv, det kan være om klima, natur eller samfundsforhold. I fremtiden vil hun gerne skrive tekster for andre – ligesom hun gerne vil leve af at synge professionelt. Især country og soul passer godt til hendes stemme.

Anderkendelse giver styrke

Børnehjælpsdagen har opfyldt Sarahs udviklingsdrøm på basis af en flot ekstrabevilling på Egmont Fonden, der i flere år har støttet ’Drømmebanken’. Formålet med udviklingsdrømmene er at styrke nuværende eller tidligere anbragte unge (13-23 år) i forhold til f.eks. uddannelse, beskæftigelse, relationer og selvstændighed.

”Vi opfylder drømme med en langsigtet effekt for øje. Der er dog ingen tvivl om, at vi skaber værdi for den unge allerede i det sekund, vi godkender en drømmeansøgning. Den unge oplever at blive hørt, anerkendt og taget alvorligt. Det er med til at booste selvværdet og skabe endnu mere engagement, optimisme og håb hos den enkelte ”, fortæller Børnehjælpsdagens projektchef Amanda Drisgaard Hansen.

Forud for drømmeopfyldelsen har Sarah også gennemgået en del af Børnehjælpsdagens indsats ‘Sæt Skub i Drømmene’, der har til formål at motivere og inspirere de unge mennesker til at (turde) sætte skub i deres drømme. ‘Sæt Skub i Drømmene’ er ligeledes støttet af Egmont Fonden.

Læs mere om Drømmebanken (herunder udviklingsdrømme) samt ‘Sæt Skub i Drømmene’

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.