14. september 2015, 15:25 Af: Sylvia Blazejowski

En god gerning i matematiktimen

700 elever. 28 klasser. 19 skoler. Børnehjælpsdagens projekt ’Ungdomsværn’ ruller over hele landet frem til 6. november

En god gerning i matematiktimen

700 elever. 28 klasser. 19 skoler. Børnehjælpsdagens projekt ’Ungdomsværn’ ruller over hele landet frem til 6. november
Presse- og medieansvarlige Anker, Sille og Rasmus
Presse- og medieansvarlige Anker, Sille og Rasmus fra 7. klasse på Roskilde Lilleskole. Foto: Børnehjælpsdagen.

Hvordan skaber man bedst synlighed og indsamler flest penge til fordel for anbragte børn? Det er en opgave, som cirka 700 elever fra 7.-10. klasse har sat sig for at løse.

Eleverne deltager i projektet ’Ungdomsværn’, som Børnehjælpsdagen netop har skudt i gang for 3. år i træk – sammen med Danske Bank og Fremtidsfabrik.

I løbet af projektperioden skal eleverne både håndtere donationer, gennemføre indtægtsgivende aktiviteter samt sælge muleposer i deres lokalområde. Alle penge, der bliver indsamlet, går til Børnehjælpsdagens arbejde.

Styr på finanserne

Første fase af projektet omfatter en række workshops ude i de enkelte klasser, hvor eleverne får viden om anbragte børn og begynder deres idéudvikling ud fra forskellige ansvarsområder, for eksempel PR, events eller fundraising.

Eleverne bliver også introduceret t til Danske Banks interaktive læringsunivers; ‘Control Your Money’, som de skal styre deres indsamlingsaktiviteter med.

Ungdomsværn bliver integreret i undervisningen og bidrager dermed til de traditionelle skolefag, for eksempel matematik. Eleverne får blandt andet praktisk erfaring med budgetplanlægning, regnskab og økonomistyring.

En PR-kampagne tager form. Foto: Børnehjælpsdagen.

I alt deltager 28 7.-10. klasser fra hele landet i ‘Ungdomsværn’. Klasserne dyster mod hinanden om at lave den mest innovative PR- og indsamlingskampagne – med den største omsætning. Projektperioden strækker sig fra den 7. september til den 6. november 2015. Vinderen bliver modtager en pris på 10.000 kroner.

Ungdomsværn blev afholdt første gang i 2013. Projektet er udviklet af Fremtidsfabrik og er støttet af Danske Bank, der er storsponsor.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.