22. november 2015, 19:19 Af: Sylvia Blazejowski

Silkeborg-klasse vinder ‘Ungdomsværn 2015’

Elever fra Kornmod Realskole har indsamlet 30.045 kroner til fordel for anbragte børn i Danmark

Silkeborg-klasse vinder ‘Ungdomsværn 2015’

Elever fra Kornmod Realskole har indsamlet 30.045 kroner til fordel for anbragte børn i Danmark
Gruppebillede 7.C.
Gruppebillede af 7.C. fra Kornmod Realskole i Silkeborg, som har vundet Ungdomsværn 2015. Foto: Børnehjælspdagen.

7.C. fra Kornmod Realskole i Silkeborg er vinder af Børnehjælpsdagens projekt ‘Ungdomsværn 2015’. I en landsdækkende dyst mod 27 andre klasser har 7.C. skabt den bedste PR- og fundraisingkampagne til fordel for anbragte børn i Danmark.

Klassen har indsamlet i alt 30.045 kroner til det gode formål – blandt andet via salg af muleposer, et amerikansk lotteri, auktion, sponsor-middag og kageboder på skolen. Dertil har eleverne været meget effektive på de sociale medier.

Se 7.C. Facebookside om ‘Ungdomsværn 2015’

I den samlede bedømmelse indgår også, at eleverne flittigt har brugt Danske Banks onlineværktøj ’Control Your Money’ til at styre deres kampagnes økonomi, indhold mv.

Hyldet af danske ministre

Mandag den 23. november blev 7.C. hyldet for deres flotte kampagnearbejde. Det skete ved en stor overrækkelse på Kornmod Realskole, hvor eleverne modtog en vindercheck på 10.000 kroner fra Børnehjælpsdagen.

Under overrækkelsen fik eleverne også personlige videohilsner fra Danmarks socialminister, Karen Ellemann, samt undervisningsminister, Ellen Trane Nørby – som en ekstra og særlig anerkendelse.

“Kære 7.C. I har vist, at I kan sætte noget stort i værk. I har vist, at I kan gøre en forskel for de børn og unge i Danmark, som er mest udsatte og sårbare. Det kan I godt være stolte af. Og Kornmod Realskole og jeres lærere kan også godt være stolte af jer”, sagde Ellen Trane Nørby blandt andet i sin tale.

Se Karen Ellemanns videohilsen til 7.C.
Se Ellen Trane Nørbys videohilsen til 7.C.

Christoffer med en mulepose
13-årige Christoffer har været med til at sælge hele 316 muleposer. Foto: Børnehjælpsdagen.

Fakta om Ungdomsværn

Ungdomsværn, der er udviklet af Fremtidsfabrik og støttet af Danske Bank, har været integreret i elevernes undervisning i to måneder (sept.-nov. 2015). Projektet har dermed bidraget til en anderledes læringsform, hvor både social ansvarlighed samt finansiel forståelse har været på skoleskemaet.

“Alle rejste sig op på stolene i klassen og var vildt glade, da vi fik nyheden om vores 1. plads. Det har været virkelig spændende at arbejde med projektet, og det har også fået mange følelser frem i mig. Jeg har lært, at man skal hjælpe andre og være opmærksom på, hvis nogen har det svært”, fortæller 13-årige Christoffer, der har været med til at sælge hele 316 muleposer som led i klassens fundraising.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.