7. september 2018, 08:18 Af: Kenneth Tingberg

Anbragte unge sætter kreativt aftryk på Ungdommens Folkemøde

På en opsigtsvækkende workshop har en flok unge anbragte skabt en række malerier - med fødder, hænder, dans og løb!

Anbragte unge sætter kreativt aftryk på Ungdommens Folkemøde

På en opsigtsvækkende workshop har en flok unge anbragte skabt en række malerier - med fødder, hænder, dans og løb!
Det kan godt koste et par sko at være med til action maling, men det opvejes af glæden ved - med alle tænkelige bevægelser og teknikker - at skabe et maleri i fællesskab med andre. Foto: Børnehjælpsdagen.

En gruppe unge anbragte har på Ungdommens Folkemøde bidraget til et opsigtsvækkende kunstprojekt midt i mylderet af unge folkemøde-deltagere. Arrangementet bliver afholdt af Børnehjælpsdagen i samarbejde med kunstheren Kristine Hymøller.

Malerierne, der stod klar i dag kl 14.00, er skabt ud fra den kreative process ‘actionmaling’, der udfolder sig med bevægelse, puls, energi, stencils, tags, erindringer, ord og fælles væren.

Børnehjælpsdagen har tidligere afholdt workshops med actionmaling – begge gange ude på institutioner.

SE OGSÅ: Actionmaling på Mellerup Skolehjem

Om Ungdommens Folkemøde

Ungdommens Folkemøde er en årlig demokratifestival for unge, der startede tilbage i 2013. I løbet af tre dage med samtale og fællesskab kan de unge udforske demokratisk deltagelse og medborgerskab.

Det er første gang Børnehjælpsdagen er med på Ungdommens Folkemøde, men sikke en positiv opmærksomhed, det har skabt! Tak til alle de unge deltagere for at bakke op om workshoppen og skabe synlighed om Børnehjælpsdagens vigtige arbejde, der udfolder sig i projekter, camps og i arrangementer som dette.

Lærreder lagt ud på græsset, unge mennesker i konstant bevægelse i hvide malekitler, farver overalt og høj stemning! Dr var rigeligt at lade sig oplsuge af for deltagerne på Ungdommens Folkemøde, når de kom forbi Børnehjælpsdagens workshop. Foto: Børnehjælpsdagen.

Action maling består af uendelig mange teknikker. Her arbejder to af deltagerne på stencils til maleriet. Foto: Børnehjælpsdagen.

Et udsnit af det farverige og udtryksfulde maleriet - blandt andet påtrykt teksten 'Tro, håb og kærlighed'. Kunstprojektet nåede akkurat at have fernisering inden regnen satte ind. Foto: Børnehjælpsdagen.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.