1. december 2017, 22:00 Af: Sylvia Blazejowski

Vedholdenhed med Wozniacki

Anbragte børn og unge spillede double med verdenstjernen Caroline Wozniacki og Børnehjælpsdagens protektor, H.K.H. Kronprinsessen.

Vedholdenhed med Wozniacki

Anbragte børn og unge spillede double med verdenstjernen Caroline Wozniacki og Børnehjælpsdagens protektor, H.K.H. Kronprinsessen.
En skøn gruppe af spilleglade børn og unge poserede sammen med Caroline Wozniacki og H.K.H. Kronprinsessen foran pressen, der var inviteret med indenfor på tennis-banerne i cirka 20 minutter. Foto: Kim Agersten.

Det handler om vedholdenhed – ikke talent – hvis du ønsker at nå dit mål i livet. Det var budskabet i sin enkle form til de 25 anbragte børn og unge, der fik mulighed for at spille mod verdensstjernen Caroline Wozniacki under en stor tennis-event den 30. november på Frederiksberg.

LÆS OGSÅ: Anbragte børn til gensynsmøde med Wozniacki

I tre timer fik de unge deltagere prøvet kræfter med den populære sportsgren både gennem fælles træning og ‘en-til-en’-spil med Caroline, der lige nu ligger nr. 3 på WTA verdensranglisten. Trods sin internationale stjernestatus var Caroline i øjenhøjde med alle børn og unge, der fik frit slag med både hårde, bløde, skæve og nervøse bolde.

Børnehjælpsdagens protektor H.K.H. Kronprinsessen deltog også i tennis-eventen – i cirka en time.

Kronprinsessen fulgte først med på sidelinjen, da 12-årige Rasmus og 16-årige Johanne spillede en lille kamp mod Caroline. Senere valgte Hendes Kongelige Højhed selv at gribe ketsjeren og gå på tennisbanen. Alle børn og unge fik således spilletid i en double med Caroline og Kronprinsessen.

Wozniacki er rollemodel

Eventen blev afholdt for 3. gang af Børnehjælpsdagen og Carolines danske sponsor, e-Boks for at inspirere de unge mennesker til mere fysisk aktivitet i hverdagen – samt øge motivationen hos de deltagere, der allerede har en spirende interesse for tennis. I år var emnet ‘vedholdenhed’ et særligt omdrejningspunkt, fordi det er en vigtig styrke både i forhold til at dyrke idræt, men også i forhold til at opnå succes i livet generelt

Johanne, der bor i plejefamilie, var en af dem, der fik budskabet helt ind under huden:

“Caroline har lært mig, at man bare skal blive ved og ved og ved. At man ikke skal give op. Hun har også fået min selvtillid til at vokse efter, jeg har mødt hende og spillet med hende”, forklarede Johanne, der allerede har en del erfaring med tennis. Hun spiller nemlig i to lokale klubber.

Rasmus bor også i plejefamilie og går til tennis i fritiden. Han nåede frem til nogenlunde samme konklusion:

“Jeg har lært, at jeg bare skal stole på mig selv og lige meget, hvordan jeg har det, så spiller jeg godt. Jeg har fået mere selvtillid, og har fået mere energi – jeg skal bare stole på mig selv og kæmpe for det, jeg gerne vil. Det var været den skønneste dag i hele mit liv”, pionterede den unge spiller.

LÆS OGSÅ: Double med Wozniacki og Kronprinsessen

Som afslutning på tennis-eventen fik børnene og de unge taget selfies med Caroline, der også skrev autografer og delte krammere ud alle.

“Jeg tror, det bedste jeg kan give fra mig, det er en god oplevelse. Jeg håber, at børnene i et stykke tid fremover kan se tilbage på en god dag med et smil på læben. Så håber jeg også, at nogen af dem vil synes, at tennis er sjovt, og at de får lyst til at tage en ketsjer og spille lidt mere”, fortalte Caroline Wozniacki efter arrangementet.

Tennis-eventen med Wozniacki blev afholdt i KB-Tennis på Frederiksberg. Når de unge deltagere ikke spillede med Caroline, så spillede de mod hinanden. En håndfuld hjælpetrænere fra klubben gav dem gode råd med på vejen. Foto: Kim Agersten.

Caroline fik også pulsen op under tennis-eventen. Foto: Kim Agersten.

12-årige Rasmus og 16-årige Johanne spiller mod Caroline. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagens protektor, H.K.H. Kronprinsessen, greb også en ketcher og spillede med. Foto: Kim Agersten.

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.