14. juni 2020, 20:00 Af: Sylvia Blazejowski

POSTKORT FRA DRØMMEBANKEN (1:5): VICTORIAS FAMILIETUR TIL KROATIEN

TEMA I EN CORONA-TID: Børnehjælpsdagen bringer rejseminder og rejsedrømme til live henover sommeren 2020. I år kommer postkortene fra Drømmebanken.

POSTKORT FRA DRØMMEBANKEN (1:5): VICTORIAS FAMILIETUR TIL KROATIEN

TEMA I EN CORONA-TID: Børnehjælpsdagen bringer rejseminder og rejsedrømme til live henover sommeren 2020. I år kommer postkortene fra Drømmebanken.
Kroatien

Drømmen om en familietur til udlandet blev virkelighed for 20-årige Victoria, der bor på et opholdssted. I sommeren 2019 fik hun en rejse af ’Drømmebanken’ til Kroatien sammen med sin biologiske mor og lillebror.

Dermed fik hun også prøvet at flyve i flyvemaskine – for første gang nogensinde.

Kroatien bød på en masse oplevelser og kulturel læring. Familien udforskede blandt andet historiske katedraler samt lokal arkitektur, som Victoria blev meget fascineret af.

Styrke og perspektiv

I dag – et år senere – er Victoria ikke i tvivl om, at deres familietur har styrket hende på flere områder. Hun har fået større selvværd, fordi hun føler sig mere på linje med sine kammerater. Hun er nu med i fællesskabet, når snakken falder på ferier og ophold i udlandet, hvilket den ofte gør.

Rejsen har også forandret hendes syn på fremtiden. Hun har fået perspektiv – og dermed nye muligheder og mål i livet.

”Jeg har fået øjnene op for den store verden, og at den ikke er så skræmmende endda. Jeg har fået mod på at tage et sabbat år efter min uddannelse, for eksempel til Thailand, hvor jeg gerne vil arbejde frivilligt med dyr. På den måde har jeg lært meget om mig selv”, forklarer Victoria.

Rejsen har også givet Victoria et tættere bånd til sin mor og bror. De deler en speciel oplevelse sammen, kun de tre. Et positivt ferieminde med masser af glæde, nærvær og fordybelse.


Victorias drøm blev opfyldt med støtte fra Egmont Fondens program ‘En Håndsrækning’.

Kender du et anbragt barn eller ung med en rejsedrøm eller andre store livsdrømme?
Så send en ansøgning til Drømmebanken her.

FONDE OG VIRKSOMHEDER STÅR BAG DRØMMEBANKEN

Børnehjælpsdagen står bag det landsdækkende projekt Drømmebanken, der opfylder store drømme for anbragte børn og unge i Danmark.

Børnehjælpsdagen samarbejder med fonde og virksomheder om at opfylde drømmene. Egmont Fonden har i flere år været den største økonomiske støtte til Drømmebanken gennem programmet ‘En Håndsrækning’.

Børnehjælpsdagen afholder desuden teambuilding arrangementer i udvalgte virksomheder, hvor medarbejderne opfylder drømme igennem virksomhedens netværk.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.