28. december 2017, 09:03 Af: Kenneth Tingberg

KREATIV WORKSHOP: Skriv digte fra hjertet

Børnehjælspdagen har afholdt en skriveworkshop sammen med en forfatter, der selv kender livet som anbragt barn og ung. Se de digte, der kom ud af det.

KREATIV WORKSHOP: Skriv digte fra hjertet

Børnehjælspdagen har afholdt en skriveworkshop sammen med en forfatter, der selv kender livet som anbragt barn og ung. Se de digte, der kom ud af det.
Der kom gribende og tankevækkende digte ud af den intens skriveworkshop afholdt af Børnehjælpsdagen og forfatteren Ida Marie Kristensen. Foto: Børnehjælpsdagen.

Kom og mød forfatteren Ida Marie Kristensen, som også har været anbragt. Hør om hendes digte, hvor hun bearbejder sine oplevelser som plejebarn, og få inspiration til at skrive selv‘.

Sådan lød invitationen til den workshop, som Børnehjælpsdagen havde arrangeret for anbragte og tidligere anbragte børn og unge.

“Når vi vælger at lave et sådant arrangement, sker det med et ønske om at styrke de unges selvforståelse og give dem et værkstøj til at bearbejde en ofte traumatisk fortid”, fortæller Børnehjælpsdagens projektleder Susan Gritzman.

Fem digte fra hjertet – og smerten

Fem unge piger meldte sig til workshoppen, der fandt sted på Børnehjælpsdagens kontor i København, og det kom der en både dybt bevægende og kreativ proces ud af. Alle de unge deltagere fik skrevet et digt som vi har fået lov at gengive et par uddrag fra:

 

‘Fucking svin’

Hvorfor er det så svært
Svært at skrive ned
er jeg ked af det?
er jeg sur?

Nej det er en blanding
jeg forstår ikke mine forældre,
hvor var de?
Hvor var de da jeg havde brug for dem?
Hvad med mine søskende?

Hvorfor kun mig?
Hvorfor kun mig?
der blev fjernet?
Hvorfor ikke os alle
os alle
alle
er jeg det sorte får?

(….)

‘Søster igen’

Da jeg fik af vide
jeg skulle være
søster igen
tænkte jeg med ham
Hvorfor med ham?
Ham af alle

Min bror og jeg
Lingte 2 spørgsmålstegn
jeg havde det underlig
min mor
skulle min mor
have et barn
med ham
han er for klam

(….)

Ida Marie Kristensen med digtsamlingen 'En slags barndom'

Om forfatteren Ida Marie Kristensen

Ida Marie Kristensen (f. 1976) er debuteret med digtsamlingen ‘En slags barndom’ i 2017. Hun er uddannet folkeskolelærer og master i psykologi og ledelse. Som barn og ung var hun anbragt i forskellige plejefamilier. I 2015 brænder Ida Marie ud forårsaget af langvarig stressbelastning. I den efterfølgende selvrefleksive proces genopstår ungdomsårenes trang til at udtrykke sig via lyrikken.

Bogen kan blandt andet købes hos saxo.com

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.