19. oktober 2016, 12:13 Af: Sylvia Blazejowski

Caroline gav Andreas mod på tennis

Sidste års tennis-event med Wozniacki har haft stor betydning for en af de unge deltagere, der nu dyrker den populære sportsgren

Caroline gav Andreas mod på tennis

Sidste års tennis-event med Wozniacki har haft stor betydning for en af de unge deltagere, der nu dyrker den populære sportsgren
12-årige Andreas med sin ketcher
12-årige Andreas med sin ketcher, som han fik sidste år til tennis-eventen. Foto: Privat.

12-årige Andreas er et af de 22 børn, der sidste år kom helt tæt på stjernespilleren Caroline Wozniacki. Han fik mulighed for at prøve kræfter med tennissporten ved en stor event, som blev afholdt af Børnehjælpsdagen og e-Boks.

For Andreas har mødet med Caroline været en ’øjenåbner’, og eventen har direkte bidraget til, at han i dag er medlem af Hundested Tennisklub.

LÆS OGSÅ: Double med Wozniacki og Mary

”Før var jeg ikke specielt interesseret i tennis, men det er jeg nu. Jeg synes, det er sjovt, og man kommer ud at bevæge sig. Man kan også få nye venner”, fortæller Andreas, der har boet i familiepleje siden, han var 2½ år.

Caroline er dertil blevet et stort idol for Andreas, der nysgerrigt følger med i hendes kampe og turneringer. Han er stolt over, at han har spillet sammen med stor en verdensstjerne.

”Jeg synes, det var rigtig sejt at møde hende – det er jo ikke noget, man lige kommer til. Hun var rigtig sød og afslappet”, fortæller Andreas, der er meget taknemmelig for, at ’nogen vil gøre noget godt’ for anbragte børn.

Alle deltagerne, der var med til tennis-eventen i 2015.
Alle deltagerne, der var med til tennis-eventen i 2015. Foto: Kim Agersten.

Gensyn på tennisbanen

Om kort tid får Andreas endnu en chance for at spille mod Caroline Wozniacki. Børnehjælpsdagen og e-Boks afholder nemlig en ny tennis-event den 25. oktober, hvor halvdelen af børnene fra sidste år er med igen.

Endnu engang er formålet at inspirere de unge deltagere, der alle er anbragt uden for hjemmet, til mere fysisk aktivitet i hverdagen.

”Andreas’ historie er et godt eksempel på, hvordan et enkelt arrangement kan sætte dybe spor og rykke et ungt menneske. I dette tilfælde har Andreas fået præcis den motivation, der skulle til for, at han kunne komme i gang med en aktiv fritidsinteresse”, forklarer Børnehjælpsdagens projektleder Stine Enevold Valentin.

“På langt sigt kan det have stor betydning for Andreas’ trivsel, sundhed og sociale relationer at gå til en fast sportsaktivitet. Derfor handler det naturligvis om fortsat at støtte hans lyst til at komme ud på tennisbanen”, afslutter hun.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder
Smid en kommentar

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.