9. oktober 2018, 09:05 Af: Sylvia Blazejowski

Wozniacki inspirerer anbragte børn til mere sport og flere sociale relationer

Igen i år indtager Caroline Wozniacki og anbragte børn tennisbanerne på Frederiksberg

Wozniacki inspirerer anbragte børn til mere sport og flere sociale relationer

Igen i år indtager Caroline Wozniacki og anbragte børn tennisbanerne på Frederiksberg
10-årige Ashley er blandt de 25 deltagere, der skal på banen med Wozniacki, når Børnehjælpsdagen og e-Boks inviterer til stor tennis-event på Frederiksberg den 11. oktober 2018. Foto: Privat.

Caroline Wozniacki har endnu engang valgt at give sin støtte til anbragte børn og unge i Danmark. Torsdag den 11. oktober kommer den internationale verdensstjerne til København for at spille tennis med 25 forventningsfulde deltagere, der til hverdag bor hos en plejefamilie eller på en institution.

Børnehjælpsdagen og Carolines danske sponsor, e-Boks, står i fællesskab bag den store event, der finder sted hos KB Tennis på Frederiksberg – for fjerde år i træk.

LÆS OGSÅ: Vedholdenhed med Wozniacki (2017)

10-årige Ashley er en af de unge deltagere, der kan se frem til en unik formiddag i selskab med Wozniacki. Hun har allerede stor interesse i den populære ketsjersport og træner hver uge hos Nr. Broby Tennisklub. Ashley glæder sig til at møde sit store idol og få nogle brugbare tips med på vejen:

”Jeg har haft en meget stor drøm om at møde Caroline, men troede aldrig det ville ske. Så da jeg fik beskeden om, at jeg skal være med til tennis-eventen, tænkte jeg: ’oh, my god!!!’. Jeg glæder mig vildt meget til at spille med Caroline og lære noget mere”, forklarer Ashley, der gerne vil forbedre sit enhåndsslag og baghåndsslag.

Ashley har spillet tennis i tre år og træner hos Nr. Broby Tennisklub på Fyn. Her har hun fået mange nye venskaber, som har gjort hende mere udadvendt og selvsikker. Foto: Privat.

Sport styrker relationer

Tennis-eventen bliver afholdt med flere formål. Som altid skal den inspirere til mere fysisk aktivitet i hverdagen og bidrage til, at børnene fastholder deres interesse for tennis, hvis de spiller i forvejen.

Derudover skal eventen sætte fokus på, hvordan sport og foreningsliv kan være en direkte vej til nye venskaber. Forskning viser, at gode relationer har en stor betydning for menneskers trivsel – og derfor er det vigtigt at opruste anbragte børn netop på dette område.

SE VIDEO: Wozniacki møder anbragte børn (2017)

For Ashleys vedkommende er der ingen tvivl om, at træningen i Nr. Broby Tennisklub har skabt værdi på den sociale konto. Hun har sågar fået styrket sit forhold til både sine biologiske forældre og sin plejefar:

”Jeg har fået mange nye venner, også fra andre byer. Vi har været sammen til stævner flere steder på Fyn. Det er så hyggeligt at være af sted. Min plejefar er blevet uddannet træner i klubben, og min rigtige far kan også godt lide at se mig spille. Jeg synes, det er så fedt, at han vil se mine kampe. Min mor har også været med til kampe to gange”, forklarer Ashley, der har været medlem af tennisklubben i tre år.

Sådan så det ud i 2017, hvor Caroline Wozniacki også indtog KBs baner sammen med anbragte børn og unge. Børnehjælpsdagens protektor, H.K.H. Kronprinsessen overværede arrangementet. Foto: Kim Agersten.

Stor opbakning fra Caroline

Fra Caroline Wozniackis side er der fuld opbakning til at give Ashley og de øvrige deltagere en tennis-oplevelse udover det sædvanlige – med alle de vigtige budskaber i front. Hun nikker selv genkendende til, hvordan sport kan knytte bånd mellem mennesker:

”Jeg glæder mig igen i år til at møde børnene. Det er en dag, som betyder meget for mig, hvor vi hygger os og har det sjovt sammen. Jeg håber, at nogle af børnene får lyst til at kaste sig ud i en sportsgren, ikke mindst fordi det også giver adgang til masser af relationer og gode venskaber. Det er det, jeg selv oplever og ser som en kæmpe gave i forhold til mit eget engagement i tennisverdenen”, siger Caroline Wozniacki.

Tennis-eventen er lukket for offentligheden. Pressen er velkommen i tidsrummet 10:15-10:35. Læs mere om akkreditering mv. i pressemeddelelsen her.

KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.