26. november 2019, 14:54 Af: Sylvia Blazejowski

Wozniacki inspirerer anbragte børn til succes og trivsel gennem delmål

Den danske verdensstjerne, Caroline Woznaicki, støtter for 5. år i træk Børnehjælpsdagens arbejde ved at spille tennis med anbragte børn og unge.

Wozniacki inspirerer anbragte børn til succes og trivsel gennem delmål

Den danske verdensstjerne, Caroline Woznaicki, støtter for 5. år i træk Børnehjælpsdagens arbejde ved at spille tennis med anbragte børn og unge.
Caroline Woznaicki støtter Børnehjælpsdagens arbejde ved at spille tennis med anbragte børn og unge.
Den danske tennisstjerne, Caroline Wozniacki med de unge deltagere til Børnehjælpsdagens og e-Boks' tennis-event, der i år kunne fejre 5 års jubilæum. Foto: Kim Agersten.

Anbragte børn og unge fik igen i år muligheden for at svinge ketsjeren i selskab med Caroline Wozniacki. 24 forventningsfulde, unge deltagere mødte den danske verdenstjerne på banerne hos KB Tennis på Frederiksberg, hvor Børnehjælpsdagen og Carolines danske sponsor, e-Boks, havde invitereret til stor tennis-event for 5. år i træk.

Sædvanen tro var formålet at inspirere de unge deltagere til mere fysisk aktivitet i hverdagen. Fokus var også rettet på, hvordan målsætninger og delmål kan øge chancen for de “små sejre”, som herefter kan medføre fornyet energi og motivation – både i forhold til sportspræstationer og livet generelt.

Kom sikkert i mål

Som optakt til eventen fik børnene og de unge derfor til opgave at formulere et mål for dagen eller på anden måde overveje, hvad de gerne ville have ud af deres møde med Caroline. Melika på 11 år var modig nok til at dele sine tanker med hele forsamlingen – og efter arrangementet kunne hun gøre status:

“Jeg var ikke særlig god til at spille tennis, før jeg kom i dag. Så mit mål var, at jeg rigtig gerne ville blive bedre til det. Jeg synes, det er gået rigtig godt, og jeg har nået mit mål. Jeg har lært, hvordan man skal skyde til bolden, og hvordan man skal holde på ketsjeren og serve. Sådan nogle ting, som jeg ikke kunne før”, forklarer Melika, der forventer, at hun skal spille meget mere tennis, når hun kommer hjem.

Udover spilletiden med Caroline, så fik Melika også kyndig vejledning, tips og tricks af de dygtige hjælpetrænere fra KB Tennis, der endnu engang havde stillet faciliteter og mandskab til rådighed i den gode sags tjeneste.

11-årige Melika havde sat sig et mål om at blive bedre til at spille tennis. Og det lykkedes. Foto: Kim Agersten.
11-årige Melika koncentrerer sig om sit spil med Caroline. Forud for eventen havde hun sat sig et mål om at blive bedre til at spille tennis. Foto: Kim Agersten.

Budskab til børnene

For Caroline Wozniacki har store og små målsætninger været en naturlig del af hendes tenniskarriere. Som rollemodel for børnene og de unge delte hun derfor sine erfaringer og det vigtige budskab:

“Alle har en drøm om et eller andet. Men for at nå den drøm skal man sætte sig små delmål, så det virker mere overskueligt at nå til det store mål. Når man når til de delmål, så er det også bare en succesoplevelse. Man får det dejligt og man får det godt. Og man får lidt mere blod på tanden til at tage det næste skridt, selvom det nogengange ikke er lige nemt”, forklarer Caroline Wozniacki.

Børnehjælpsdagen arbejder strategisk med at styrke anbragte børn og unge ved blandt andet at motivere dem til at formulere målsætninger og delmål samt forfølge deres personlige drømme.  Det sker blandt andet gennem organisationens projekter Empower4U og Drømmebanken samt gennem en-dags-arrangementer, som f.eks. tennis-eventen med Caroline Wozniacki.

15-årige Sebastian og 13-årige Jasmin efter en god kamp med Caroline, hvor Patrik Wozniacki var med til at holde gejsten oppe. Foto: Kim Agersten.
15-årige Sebastian og 13-årige Jasmin efter en god kamp med Caroline, hvor storebror Patrik Wozniacki var med til at holde gejsten oppe. Foto: Kim Agersten.

Anbragte børn spiller tennis mod Caroline Wozniacki
Magnus og Christoffer, begge 8 år, gav Caroline kamp til stregen og satte dagens næstbedste rekord med 56 bolde over nettet. Foto: Kim Agersten.

Carolines danske sponsor, e-Boks, sørgede igen i år for, at alle børnene og de unge fik en lækker t-shirt, tennisketsjer, rygsæk samt bolde ved ankomst til arrangementet. Alle tingene kunne de tage med sig hjem som en gave og minde fra dagen. Foto: Kim Agersten.

Anbragte børn spiller tennis mod Caroline Wozniacki hos K. B. Tennis
Der blev trænet og øvet tennis-tricks til en helt store guldmedalje hos K. B. Tennis. De deltagende børn bor til hverdag hos en plejefamilie eller på et opholdssted. Foto: Kim Agersten.

Caroline Wozniacki til Børnehjælpsdagens tennisevent for anbragte børn
Caroline Wozniacki fungerer som rollemodel og inspiration for deltagerne til at nå i mål med deres drømme. Det er 5. år i træk, at hun støtter Børnehjælpsdagens arbejde. Foto: Kim Agersten

FAKTA:

  • Tennis-eventen med Caroline Wozniacki blev afholdt tirsdag den 26. november 2019 i KB Tennis på Frederiksberg.
  • Børnehjælpsdagen og Carolines danske sponsor, e-Boks, stod bag tennis-eventen for femte år i træk.
  • Børnene, der deltog i eventen, bor enten i en plejefamilie eller på et opholdssted i Danmark.
  • Formålet med eventen var at inspirere deltagerne til mere fysisk aktivitet i hverdagen samt italesætte, hvordan man kan opnå succes og trivsel ved at sætte sig realistiske delmål.
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.