Børnehjælpsdagen er en dansk, almennyttig hjælpeorganisation, der er organiseret som en erhvervsdrivende fond.
Vi arbejder med at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Formålet er at gøre de unge mennesker mere robuste og give dem bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Denne livsmestring skal i sidste ende bidrage til, at de får en uddannelse, kommer i arbejde og bliver selvforsørgende.
Vores indsats er baseret på projekter, camps, læringsforløb og 1-dags-arrangementer, som vi afholder over hele landet. Børnene og de unge deltager ofte sammen med deres plejeforældre eller pædagoger på børnehjemmene.
Derudover tilbyder vi redskaber og støtte til struktur i hverdagen samt til læring og dygtiggørelse indenfor et specifikt område, som barnet/den unge har en særlig evne for eller engagement i, for eksempel IT, sport eller sprog.
Vi arbejder evidensbaseret og tager udgangspunkt i positiv psykolog, herunder PERMA-modellen. Sidste år fik 9671 anbragte børn og udsatte unge på børnehjem og i plejefamilier direkte glæde af vores arbejde.
De anbragte børn (0-17 år) bor typisk hos plejefamilier, på døgninstitutioner eller opholdssteder. De udsatte unge (0-29 år) modtager alle en form for kommunal foranstaltning gennem serviceloven eller har tidligere modtaget en kommunal foranstaltning. Det kan være i form af en kontaktperson eller en ordning (for eksempel efterværn), der skal gøre overgangen til voksenlivet nemmere. Langt de fleste udsatte unge, som vi arbejder for, har tidligere været anbragt.
Mange års erfaring og kontinuerlig, direkte kontakt med vores målgruppe har lært os, at vi skaber de bedste resultater ved at kombinere leg med læring samt tage udgangspunkt i børnenes og de unges virkelighed.
Vi udvikler vores tilbud i tæt samarbejde med børnene og de unge, de voksne omkring dem samt en lang række eksterne samarbejdspartnere, bl.a. fonde, universiteter/andre uddannelsessteder, organisationer, der arbejder med lignende målgrupper, og virksomheder, som har en specialviden indenfor vores fagområde.
Når vi er til Børnehjælpsdagens arrangementer, får børnene altid ny viden med hjem. De får viden om stedet, vi besøger, og ikke mindst lærer børnene at tage hensyn til hinanden og de andre besøgende.
" Celia og Lars, plejeforældreTusind tak for de tre mest givende timer indenfor plejeområdet, jeg nogensinde har deltaget i. Jeg har været plejemor i 13 år og været til mange oplæg, foredrag, kurser, men intet så lærerigt som det i dag. Virkelig fantastiske unge mennesker.
" Mette, plejemorTusind tak for den fedeste dag! Vores to drenge snakker stadigvæk om deres spil med Kronprinsessen og Caroline Wozniacki. Drengene har de sidste par år spillet i lokale tennisklubber, så vi håber, at hjælpen fra Børnehjælpsdagen gør, at de fastholder interessen for tennis.
" Lars Timm, pædagogJeg kan ikke takke jer nok for donationen til Grønlandsturen, som var min store drøm. Jeg vil for evigt stå i gæld til jer. Det var den bedste følelse i verden at få lov til at se min mormor igen og at kunne hjælpe til i denne svære tid.
" Karina, anbragt ungVi har siddet og reflekteret over de arrangementer, vi har været med til de seneste år – og vi synes, at Børnehjælpsdagen er rigtig gode til at udbyde relevante og gode tiltag til børn og unge. Tak for det!
" Janne, plejemorAnbragte børn har dét ekstra at ‘kæmpe’ med, og derfor betyder det alverden for dem at blive set og anerkendt – eksempelvis af mennesker som jer! Endnu en gang stor tak til Børnehjælpsdagen, som gør en forskel for så mange børn og unge! I er de bedste!
" Johanne Larsen, pædagogJeg var for 17 år siden et af de børn, som Børnehjælpsdagen støttede. Det arbejde har haft en kæmpe betydning for mit liv. Jeg vil gerne takke Børnehjælpsdagen for jeres store arbejde – I gør for så mange børn i Danmark. Jeg ved hvor meget, det betyder!
" Sandy, tidligere anbragtDet er en barsk start på livet, når man ikke kan bo hjemme hos sin mor og far. Ofte er anbragte børn fjernet fra hjemmet på grund af omsorgssvigt, misbrug, vold, psykisk sårbarhed, alvorlig sygdom og dødsfald i nærmeste familie. Ved at give et bidrag til vores arbejde, giver du anbragte børn og udsatte unge i Danmark redskaber til et styrket voksenliv. Vær med til at investere i deres fremtid.
Strandlodsvej 7
2300 København S
T: 3530 9300
M: post@bhd.dk
Åbningstider:
Mandag – torsdag kl. 09.00 – 16.00
Fredag kl. 09.00 – 15.00
Støt vores arbejde:
MobilePay: 97324
Kontonr.: 0006402399 Reg.: 9173