Børnehjælpsdagen er en dansk, almennyttig hjælpeorganisation, der er organiseret som en erhvervsdrivende fond.
Vi arbejder med at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Formålet er at gøre de unge mennesker mere robuste og give dem bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Denne livsmestring skal i sidste ende bidrage til, at de får en uddannelse, kommer i arbejde og bliver selvforsørgende.
Vores indsats er baseret på projekter, camps, læringsforløb og 1-dags-arrangementer, som vi afholder over hele landet. Børnene og de unge deltager ofte sammen med deres plejeforældre eller pædagoger på børnehjemmene.
Derudover tilbyder vi redskaber og støtte til struktur i hverdagen samt til læring og dygtiggørelse indenfor et specifikt område, som barnet/den unge har en særlig evne for eller engagement i, for eksempel IT, sport eller sprog.
Vi arbejder evidensbaseret og tager udgangspunkt i positiv psykolog, herunder PERMA-modellen. Sidste år fik 9671 anbragte børn og udsatte unge på børnehjem og i plejefamilier direkte glæde af vores arbejde.
De anbragte børn (0-17 år) bor typisk hos plejefamilier, på døgninstitutioner eller opholdssteder. De udsatte unge (0-29 år) modtager alle en form for kommunal foranstaltning gennem serviceloven eller har tidligere modtaget en kommunal foranstaltning. Det kan være i form af en kontaktperson eller en ordning (for eksempel efterværn), der skal gøre overgangen til voksenlivet nemmere. Langt de fleste udsatte unge, som vi arbejder for, har tidligere været anbragt.