Om os

Vi styrker de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark

Om os

Vi styrker de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark
Børnehjælpsdagens sommerfest 2015 for plejebørn og deres plejefamilier i Ree Park. Foto: Jakob Mark.

Børnehjælpsdagen er en dansk, almennyttig hjælpeorganisation, der er organiseret som en erhvervsdrivende fond.

Vi arbejder med at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Formålet er at gøre de unge mennesker mere robuste og give dem bedre forudsætninger for at mestre deres eget liv. Denne livsmestring skal i sidste ende bidrage til, at de får en uddannelse, kommer i arbejde og bliver selvforsørgende.

Vores indsats er baseret på projekter, camps, læringsforløb og 1-dags-arrangementer, som vi afholder over hele landet. Børnene og de unge deltager ofte sammen med deres plejeforældre eller pædagoger på børnehjemmene.

Derudover tilbyder vi redskaber og støtte til struktur i hverdagen samt til læring og dygtiggørelse indenfor et specifikt område, som barnet/den unge har en særlig evne for eller engagement i, for eksempel IT, sport eller sprog.

Vi arbejder evidensbaseret og tager udgangspunkt i positiv psykolog, herunder PERMA+V.


MERE OM VORES MÅLGRUPPE

De anbragte børn (0-17 år) bor typisk hos plejefamilier, på døgninstitutioner eller opholdssteder. De udsatte unge (0-29 år) modtager alle en form for kommunal foranstaltning gennem serviceloven eller har tidligere modtaget en kommunal foranstaltning. Det kan være i form af en kontaktperson eller en ordning (for eksempel efterværn), der skal gøre overgangen til voksenlivet nemmere. Langt de fleste udsatte unge, som vi arbejder for, har tidligere været anbragt.

VORES VIDEN OG ARBEJDE

DET SIGER ANDRE OM OS

VIDSTE DU, AT DER ER 13.500 ANBRAGTE BØRN OG UNGE I DANMARK?

Vidste du, at der er 13500 anbragte børn og unge i Danmark? Med et bidrag kan du være med til at investere i deres fremtid!

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.