Ambassadører

Børnehjælpsdagen har 25 dedikerede ambassadører, der alle støtter op om vores arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark

Ambassadører

Børnehjælpsdagen har 25 dedikerede ambassadører, der alle støtter op om vores arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark
Børnehjælpsdagens ambassadører. Foto: Kim Agersten.

Børnehjælpsdagen har 25 fantastiske ambassadører. Glæden ved at hjælpe anbragte børn og udsatte unge i Danmark har fået dem til at støtte op om vores arbejde.

Ambassadørerne udgør en gruppe af danske skuespillere, sangere, komikere, dansere, sportsfolk og tv-værter, som på hver deres unikke måde er med til at styrke børnene og de unge. De kendte deltager i en lang række af vores arrangementer, f.eks. de årlige jule- og sommerfester, eller tager med på besøg på en døgninstitution.

For børnene og de unge kan et møde med en kendt person gøre en stor forskel. De føler sig stolte, specielle og heldige. De oplever positive følelser, som bidrager til større livstilfredshed og mere selvværd.

Vores ambassadører stiller også op til aktiviteter, der giver Børnehjælpsdagen omtale eller midler. Det kan f.eks. være vores årlige Børnehjælpsdag. Derudover er ambassadørerne rigtig gode til at tage initativ selv – de samler penge ind, donerer billetter til deres egne shows, tilbyder backstagemøder og alt muligt andet.

Vi er meget taknemmelige for den store indsats, som ambassadørerne yder – og vi er beærede over, at så mange kendte danskere har sagt ja til at arbejde frivilligt for netop vores sag!

Mød vores ambassadører

Alexandre Willaume
SKUESPILLER
“Alle børn har ret til en ube-kymret barndom, ret til at føle sig set og vide at de er vigtige. Hvert år er jeg i tvivl om det er børnene eller jeg selv der får mest ud af de øjeblikke vi er sammen og derfor ved jeg at jeg er det rigtige sted.”
Basim
SANGER
“Jeg vil gerne være et godt forbillede og fortælle børnene, at de hverken skal føle sig specielle eller mærkelige udenfor, selvom de ikke bor hjemme. For mig er børn nemlig børn, uanset de ydre omstændigheder.”
Birthe Kjær
SANGERINDE
“Børnehjælpsdagen har de sidste mange år ydet en kollosal hjælp til de anbragte børn i Danmark. Jeg håber, at min indsats kan bringe dem frem i søgelyset og dermed hjælpe de mange danske børn, som i dag er anbragt.”
Bubber
TV-VÆRT
”Det er en ære for mig at være ambassadør. Jeg vil gerne gøre en forskel for de anbragte børn og unge, der kæmper med så mange udfordringer i hverdagen, og bidrage til, at de føler sig specielle – på den gode måde!”
Christinna Pedersen
PROF. BADMINTONSPILLER
“Mit håb er at kunne give de mange børn og unge anderledes oplevelser, end de er vant til fra deres dagligdag. Jeg glæder mig altid til at møde børnene, og forhåbentlig er de friske på at spille en masse badminton.”
Felix Smith
TV- & RADIOVÆRT
“Jeg håber, at jeg som ambassadør, kan være med til at give børn på institutioner og i plejefamilier nogle lyspunkter i hverdagen og et smil på læben. Derfor opfordrer jeg alle til at støtte Børnehjælpsdagen.”
Janus Bakrawi
SKUESPILLER
“Det er vigtigt for anbragte børn at opleve, at verden omkring dem gerne vil hjælpe og ikke har glemt dem. Hvis jeg som kendt kan være med til at vise børn og unge på institutionerne et venligt ansigt, så gør jeg det gerne.”
Jenna Bagge
DANSER
“Jeg synes, at alle børn skal have den bedst mulige barndom. Det er enormt vigtigt at hjælpe de børn, der har det svært, så de får opbygget deres kompetencer, så de får en masse muligheder senere i livet.
Jonas Schmidt
SKUESPILLER & KOMIKER
“Som ambassadør har jeg været ude og se hvordan de anbragte har det. At jeg med mit blege ansigt kan gøre deres dag bedre, betyder alt i verden for mig. Hvad skulle de gøre uden Børnehjælps-dagen?”
Julie Berthelsen
SANGERINDE
“Det er fantastisk at gøre en forskel for børnene ved blot at være til stede. Jeg har set deres glade ansigter, f.eks. til jule-festerne, og de synes, det er SÅ stort! At kunne give børnene den oplevelse, gør mig virkelig glad”
Karsten Green
KOMIKER
“For mig er det vigtigt, at alle børn får muligheden for at være børn. At de lærer, at en skæv start på livet ikke nødvendigvis betyder et skævt liv. Som bonus får jeg lov til at møde de mest fantastiske og unikke unge mennesker.”
Lars Hjortshøj
SKUESPILLER & KOMIKER
“Jeg er stolt over at være ambas-sadør. I mine øjne tilhører de an-bragte børn de svageste i vel-færdssamfundet. De er usynlige og forsvinder og fortjener derfor en stemme, der kan skabe op-mærksomhed og tale deres sag.”
Lisbeth Østergaard
TV- OG RADIOVÆRT
“Alle børn fortjener en god start på livet med en tryg opvækst, og det hjælper Børnehjælpsdagen til med. De har på ingen måde bedt om den opvækst deres skæbne ville og er ikke selv i stand til at ændre den.”
Magnus Bruun
SKUESPILLER
Udtalelse kommer. Børnehjælpsdagen har 25 fantastiske ambassadører. Glæden ved at hjælpe anbragte børn og udsatte unge i Danmark har fået dem til at støtte op om vores arbejde.
Michael “Jøden”
RAPPER / MUSIKER
“Jeg er så glad og stolt over at være ambassadør. Det er en kæmpe gave at få lov til at se den glæde som en lille gave og op-mærksomhed kan få frem hos de børn vi møder. Alle børn har fortjent et kram og en ven.”
Michael Gravgaard
TIDL. FODBOLDSPILLER
“I dag ved jeg, at det arbejde, der udføres, virkelig gør en forskel og derfor ser jeg altid frem til ethvert øjeblik, knus og smil jeg får via. Børnehjælpsdagen. Det er en livsglæde, hvis værdi er ubeskrivelig for mig.”
Paw Henriksen
SKUESPILLER
“Jeg glæder mig især til at møde børnene ved juletid. Det er årets højdepunkt for mig, og det giver så meget mening, fordi børnene er oprigtigt glade og taknemme-lige. Iøvrigt er gaven de får, måske også den eneste de får.”
Pelle Hvenegaard
TV-VÆRT & SKUESPILLER
“Det skærer i mit hjerte, når børn ikke har det godt. Derfor glæder det mig, at Børnehjælpsdagen kan give nogle af de udsatte børn og unge bare lidt lys i mørket. Jeg er glad og taknemmelig for at være en del af dette arbejde”.
Peter Gade
TIDL. BADMINTONSPILLER
“Børnehjælpsdagens arbejde er meget håndgribeligt og konkret og det tiltaler mig. Hvis jeg kan være med til at give de her børn og unge, som har behov for hjælp, nogle lyspunkter i hver-dagen, gør jeg det meget gerne.”
Peter Mygind
SKUESPILLER
“Jeg vil opfordre alle til at støtte op om Børnehjælpsdagen og derved være med til at hjælpe anbragte børn og unge, så de kan opleve lyspunkter i hverdagen og få de nødvendige redskaber til at takle livet.”

Silja Okking
SKUESPILLER & TV-VÆRT
“Et smil, øjenkontakt, en sætning, et grin eller dialog kan give tryghed, spejling og følelsen af at betyde noget og at man hører til; og hvis jeg kan give det til anbragte børn og unge, så er min lykke gjort.”
Sofie Lassen-Kahlke
SKUESPILLER
”Det er måske ikke den store forskel, jeg som privatperson kan gøre. Men som skuespiller kan jeg få lidt flere op af stolene. Jeg synes, det er vigtigt, at vi også gør noget for børn og unge i Dan-mark, som ikke har det så godt.”
Søren Bregendal
SKUESPILLER & SANGER
“Børnehjælpsdagens arbejde går rigtig fint i tråd med mine egne tanker – og jeg støtter helhjertet op om dem, og vil opfordre alle til at gøre det samme. Hvis vi sam-men hjælpes ad, kan vi give de anbragtes liv farverig værdi.”
Søren Sko
SANGER
“Jeg tror ikke, at så mange folk tænker på, at der i Danmark faktisk er så mange børn, der er anbragt udenfor hjemmet. Det er på mange måder en “glemt sag”, som jeg meget gerne vil hjælpe med at sætte mere fokus på.”
Timm Vladimir
SKUESPILLER & TV-KOK
“Jeg synes, det er vigtigt, at vi også tager ansvar for anbragte børn i Danmark – at vi også hjælper dem, der er tættest på os selv og viser dem, at vi er mange voksne, der godt vil tage ansvar, hvis livet skal lykkes.”
Victor Lander
STAND-UP KOMIKER
“Jeg synes det er et meget stort klap på skulderen at være ambassadør og kunne hjælpe de børn, der i høj grad bliver overset. Jeg kan sindssygt godt lide den øjenhøjde man er i med børnene.”

AMBASSADØRERNE I ARBEJDE

 • Birthe Kjær er ambassadør for Børnehjælpsdagen og nyder at deltage i de mange projekter med anbragte børn og unge. Foto: Kim Agersten.
 • Ambassadør Janus Bakrawi deltog i Børnehjælpsdagens arrangement Dit Valg. Foto: Børnehjælpsdagen.
 • Ambassadør Søren Bregendal gjorde dagen fuldendt for et hav af anbragte børn og unge. Foto: Kim Agersten.
 • Ambassadør Julie Berthelsen synger for til årets julefest for anbragte børn og unge på ARoS i Aarhus
 • Ambassadør Michael Gravgaard til julefest på ARoS i Aarhus
 • Ambassadør Felix Smith sammen med anbragt pige til Børnehjælpsdagens julefest i Odense. Foto: Kim Agersten.
 • Ambassadør Sofie Lassen-Kahlke var med til årets sidste julefest for anbragte børn og unge på SMK i København. Foto: Kim Agersten.
 • Ambassadør Alexandre Willaume sammen med anbragt pige til julefesten på SMK i København. Foto: Kim Agersten.
 • Ambassadør Lisbeth Østergaard uddeler julegaver til anbragte børn og unge. Foto: Kim Agersten.
 • Bubber, Alexandre Willaume og Jøden blev udnævnt som ambassadører hos Børnehjælpsdagen i 2016. Foto: Kim Agersten.
 • Komiker Karsten Green er altid god for et godt grin og det er noget de mange anbragte børn og unge nyder godt af. Foto: Kim Agersten.

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.