Protektor

H.K.H. Kronprinsessen har været protektor for Børnehjælpsdagen siden 2005

Protektor

H.K.H. Kronprinsessen har været protektor for Børnehjælpsdagen siden 2005
Kronprinsesse Mary har været protektor for Børnehjælpsdagen siden 2005. Foto: Franne Voigt.

H.K.H. Kronprinsessen er Børnehjælpsdagens protektor. Kronprinsessens protektion har stor værdi for vores arbejde – og sætter et velfortjent fokus på de tusindvis af anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Kronprinsessen viser sin støtte ved at deltage i udvalgte arrangementer, og har blandt andet ladet sig portrættere af den verdenskendte kunster Romeo Britto i forbindelse med Årets Børnehjælpsdag 2012.

Ligeledes har Kronprinsessen besøgt nogle af de mange døgninstitutioner, som vi samarbejder med, for at hilse personligt på de anbragte børn – og høre deres historier. Kronprinsessen, der blev protektor i 2005, har altid udvist stor interesse i vores arbejde og møder altid børnene med et fantastisk nærvær og engagement.

HISTORISK INTERESSE FRA KONGEHUSET

Der er tradition for Kongehusets bevågenhed for – og interesse i – vores arbejde helt tilbage fra 1904, hvor først Kong Christian IX, derefter Kong Christian X og Kong Frederik IX var med på de årlige Børnehjælpsdage.

Efterfølgende var Dronning Ingrid protektor for Børnehjælpsdagen i årene 1948 – 2000, og Hendes Majestæt Dronning Margrethe II har blandt andet skabt en smuk Børnehjælpsdagsplakat i 1965 samt et frugtfad i anledningen af vores 100 års jubilæum i 2004.

KRONPRINSESSEN VISER SIN STØTTE


©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.