17. juni 2019, 12:00 Af: Kenneth Tingberg

Aarhus: Anbragte unge løber i mål til halvmarathon

Aarhus: Anbragte unge løber i mål til halvmarathon

Aarhus Motion støtter Børnehjælpsdagens arbejde til fordel for børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet. Det sker som led i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon 2019.

15 anbragte unge i alderen 11-21 år kan se frem til en helt unik oplevelse på søndag den 16. juni. De skal nemlig løbe en del af distancen i BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon. Mere præcist har de unge fået en eksklusiv mulighed for at løbe de sidste 2,5 kilometer i mål – med start kl. ca. 12:15 fra Børnehjælpsdagens heppespot på hjørnet af Odensegade og Skt. Pauls Kirkeplads.

Børnehjælpsdagen har inviteret de unge med til løbet i samarbejde med arrangøren Aarhus Motion, der i flere år har støttet den danske hjælpeorganisation. Formålet er at styrke de unge mennesker gennem den fysiske præstation, som skaber basis for både personlig og social udvikling.

“Vi vil gerne støtte op om Børnehjælpsdagens arbejde ved at give anbragte børn og unge mulighed for at opleve glæden og fællesskabet ved at dyrke motion. Derudover er BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon en kæmpe folkefest med en helt særlig stemning, som vi gerne vil give børnene mulighed for at være en del af”, forklarer Birgit Schultz, der er kommunikations- og presseansvarlig hos Aarhus Motion.

Lokale skoleelever fra Aarhus hepper med

De unge løbere kommer fra opholdsstedet Lindknud i Brørup og døgninstitutionen Mind-Move i Sabro. Hos Lindknud har de unge haft flere træningsdage for at gøre sig klar til den Aarhusianske sportsbegivenhed. Her er man ikke i tvivl om, at fysisk aktivitet er et værdifuldt middel til at nå et højere mål:

“Vi oplever, at der med fysisk aktivitet i hverdagen kan skabes en bedre platform for, at børnene på sigt klarer sig bedre mentalt, socialt og fagligt. Derfor vægter vi fysisk aktivitet højt i vores tilbud, og vi er rigtig glade for at vores børn og unge kan deltage i årets halvmarathon”, forklarer socialpædagog og familieterapeut Samia Sayoudi, der også er stedfortræder på opholdsstedet Lindknud.

Når de unge bliver sluset ud på søndagens løberute går det i øvrigt ikke stille for sig. Elever fra 7.A. fra Rundhøjskolen i Højbjerg er nemlig med på Børnehjælpsdagens heppespot for at sprede god stemning gennem klapsalver og kampråb.

“Vi er meget taknemmelige for den støtte, som vi har fået fra Aarhus Motion og glæder os samtidig over, at en masse lokale skoleelever vil hjælpe med at heppe på vores unge løbere. Vi håber, at de kommer i mål med fornyet energi, herunder øget selvværd og selvtillid”, forklarer projektleder Susanne Jensen fra Børnehjælpsdagen, der arbejder året rundt med at styrke de personlige og sociale kompetencer hos anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Download pressefotos
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.