5. maj 2017, 10:00 Af: Kenneth Tingberg

AARHUS: Velgørende ballonhav og børneaktiviteter til fordel for anbragte børn og unge i Danmark

Kom til Årets Børnehjælpsdag, den 6. maj, i Rådhusparken i Aarhus! Slip 1000 drømme-balloner fri. Mød komikeren Karsten Green, rapperen Jøden, multi-kunstneren L:Ron:Harald og danseren Sofie Kruuse.

AARHUS: Velgørende ballonhav og børneaktiviteter til fordel for anbragte børn og unge i Danmark

Kom til Årets Børnehjælpsdag, den 6. maj, i Rådhusparken i Aarhus! Slip 1000 drømme-balloner fri. Mød komikeren Karsten Green, rapperen Jøden, multi-kunstneren L:Ron:Harald og danseren Sofie Kruuse.

Lørdag den 6. maj 2017 er det ‘Årets Børnehjælpsdag‘. I den forbindelse står Børnehjælpsdagen bag et velgørende arrangement kl. 10:30-12:00 i Rådhusparken, Aarhus, for både børn og voksne:

Slip 1000 drømme-balloner fri. Mød komikeren Karsten Green, rapperen Jøden, multi-kunstneren L:Ron:Harald og danseren Sofie Kruuse. Vær med til at lege, synge og danse i den gode sags tjeneste!

Arrangementet bliver afholdt i samarbejde med MY PLAYGROUND / Aarhus 2017 og Børnekulturhuset i Aarhus.

Det er gratis at deltage.

Årets Børnehjælpsdag 2017 er en hyldest til de cirka 11.000 anbragte børn og unge i Danmark. Disse børn og unge bor hos plejefamilier eller på børnehjem – og vokser op uden deres forældre i hverdagen. På trods af en svær barndom så har de unge mennesker mange (fremtids)-drømme, der fortjener at blive set, hørt og anerkendt.

Program (kl. 10:30-12:00):

Slip drømme-balloner fri sammen med Karsten Green, Jøden og Sofie

Vær med til at sende 1000 smukke drømme-balloner til vejrs sammen med standup komikeren Karsten Green og rapperen Jøden, der begge er ambassadører for Børnehjælpsdagen, samt danseren Sofie Kruuse (kendt fra tv-programmet ‘Vild med dans’). Ballonerne indeholder små, personlige tegninger. De er lavet af anbragte børn og unge, der bor på døgninstitutioner eller hos plejefamilier i Danmark. Tegningerne skildrer børnenes drømme – store som små.

BEMÆRK: Opsendelsen af ballonerne sker præcis kl. 11:00.
Ballonerne er fremstillet af naturgummi og er biologisk nedbrydelige i naturen.

Oplev Årsplakaten 2017 og mød kunstneren L:Ron:Harald

Børnehjælpsdagens Årsplakat 2017 bliver offentliggjort den 6. maj. Motivet er skabt af L:Ron Harald, der gennem grafitti har visualiseret budskabet om at hylde anbragte børn og unge – samt deres håb og drømme. Mød den danske multikunstner og rapper, der vil signere plakater (kan købes til en særpris i Rådhusparken).

BEMÆRK: Årsplakaten 2017 kan også købes online fra den 6. maj 2017.

Deltag i børneaktiviteter og giv den gas på MY PLAYGROUND

Børn og barnlige sjæle kan deltage i sjove aktiviteter og lege, som frivillige fra Børnehjælpsdagen afvikler på græsarealet. Desuden er alle velkomne til at prøve kræfter med MY PLAYGROUND – et mobilt legelandskab, der består af mere end 30 hvide kuber. De højeste kuber er cirka 3 meter. Her kan man gå på opdagelse, kravle, hoppe, svinge, snakke, lytte til musikalske lydbilleder m.m.

BEMÆRK: MY PLAYGROUND er tilgængelig hele dagen og frem til den 14. maj 2017.

Bring drømmene til livs med Ønskelandets sang og dans

Tag del i det store kor når Christina Dahlerup og Lise Juliussen (begge uddannet fra musikkonservatoriet) optræder med sangen Ønskelandet, der blev produceret til børneåbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Til sangen hører ‘Årets Dans 2017 – Ønskelandet’, der er produceret af Dansehallerne, og som den professionelle danser Sofie Kruuse (kendt fra tv-programmet ‘Vild med dans’) vil lære fra sig. Ønskelandet – sangen og dansen – tager afsæt i børns ønsker, håb og drømme.

BEMÆRK: Vil du lære sangteksten og synge med, så lyt med her. (Komposition og tekst: Alberte Winding og Jan Rørdam)
BEMÆRK: Vil du lære dansen, så se med her (Koreografi: Mette Møller Overgaard og Esther Haugegaard)

Der kan forekomme ændringer eller tilføjelser til programmet.
Hold dig opdateret her på Børnehjælpsdagens hjemmeside.

BEMÆRK: Årets Børnehjælpsdag 2017 bliver også afholdt i København, den 6. maj. Læs mere om programmet her.

 

FAKTA OM ÅRETS BØRNEHJÆLPSDAG

‘Årets Børnehjælpsdag’ bliver afholdt hvert år den 6. maj. Det er den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, der står bag.

‘Årets Børnehjælpsdag’ er en hyldest og støtte til de anbragte børn og udsatte unge, som Børnehjælpsdagen arbejder for i Danmark.

Den 6. maj 2017 bliver ‘Årets Børnehjælpsdag’ markeret både i København (Kongens Have) og Aarhus (Rådhusparken). Begge steder, kl. 11:00, opsendes 1000 balloner, der indeholder anbragte børn og unges drømmetegninger.

Det er første gang, at ‘Årets Børnehjælpsdag’ finder sted i Aarhus. Her bliver arrangementet afholdt i samarbejde med My Playground / Aarhus 2017 og Børnekulturhuset i Aarhus.

‘Årets Børnehjælpsdag’ er blevet afholdt i København siden 1904. Alle busser i hovedstadsområdet flager i anledning af denne dag.

På Årets Børnehjælpsdag offentliggøres Børnehjælpsdagens årsplakat, der er skabt af en kunstner eller illustrator. Plakattraditionen går tilbage til 1904.

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.