5. september 2018, 11:13 Af: Kenneth Tingberg

Børnehjælpsdagen relancerer Julelotteriet til gavn for lokale skoleklasser og foreninger

Børnehjælpsdagens Julelotteri 2018 er åben for tilmeldinger. I år kan de lokale foreninger og klasser få glæde af en højere kontant fortjeneste.

Børnehjælpsdagen relancerer Julelotteriet til gavn for lokale skoleklasser og foreninger

Børnehjælpsdagens Julelotteri 2018 er åben for tilmeldinger. I år kan de lokale foreninger og klasser få glæde af en højere kontant fortjeneste.
Skrabelodderne i Børnehjælpsdagens Julelotteri kommer i ny lækker indpakning, med ny pris og giver mulighed for at vinde flotte hovedpræmier. Foto: Kim Agersten.

En opgørelse fra sidste års salg af Julelodder viser, at skoleklasser, klubber og foreninger over hele Danmark samlet set tjente lidt over 2 millioner kroner ved at sælge de velgørende skrabelodder fra Børnehjælpsdagen.

Nu har hjælpeorganisationen relanceret Julelotteriet på en lang række områder – først og fremmest ved at give sælgerne en højere kontant fortjeneste.

Klasserne og foreningerne kan tjene 12 kroner, hvis de sælger alle deres bestilte lodder. Vælger de at returnere lodder, er fortjenesten på 10 kroner pr. lod. Tidligere år har sælgerne fået 8,50 kroner pr. solgt lod, så der er altså tale om en markant stigning i det kontante provenú.

Selve Juleloddet sælges nu for 25 kroner og er desuden opgraderet med et flot design samt en ekstra funktion: Det kan anvendes som et ‘Til og Fra’-kort.

Overskuddet fra salget går som altid til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge, der bor i plejefamilie eller børnehjem i hele Danmark.

SE STATISTISK OVER ANTAL AF ANBRAGTE BØRN OG UNGE PR. KOMMUNE

Tilmeldingen sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk/lotterier og er åben nu og i hele salgsperioden (31.okober – 24.december). Det koster ikke noget at bestille lodder og usolgte lodder kan returneres.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS JULELOTTERI

  • Julelotteriet bliver solgt i perioden 31. oktober – 24. december 2018 af børn og unge, der er tilknyttet en fritidsforening, idrætsklub eller skoleklasse.
  • Et Julelod sælges for 25 kroner, heraf går op til 12 kroner til foreningen, klubben eller klassen, der typisk øremærker pengene til udstyr eller aktiviteter.
  • Overskuddet fra salget af lodderne går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.
  • Børnehjælpsdagen har stået bag Julelotteriet siden 1999.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges personlige og sociale kompetencer gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 9.671 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.

Børnehjælpsdagen har fokus på at inddrage børn og unge fra traditionelle familier i det velgørende arbejde efter konceptet “børn hjælper børn”. Det sker blandt andet gennem Julelotteriet, Lillebror Lotteriet og projekt ‘Ungdomsværn’.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Download pressefotos
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.