Ved at købe et Julelod hos et af de mange foreningsbørn og skolelever støtter man ikke blot det lokale skole- og fritidsliv, men også hjælpeorganisationens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark.
Skrabelodderne koster 20 kroner pr. styk, hvoraf foreningen eller klassen kan tjene 8,50 kroner, mens de resterende 11,50 kroner går til Børnehjælpsdagen.
Børnehjælpsdagen imødekommer tidens tendens, hvor flere og flere bruger deres mobiltelefoner til at betale med. Alene app’en MobilePay har flere end tre millioner brugere.
“Gennem de seneste år har vi modtaget et stigende antal tilbagemeldinger fra vores sælgere om, at de interesserede købere ikke har kontanter på sig. Det er en ærgerlig situation for både købere og sælgere, og det ønsker vi som lotteriansvarlige at gøre noget ved”, fortæller Anne Nielsen fra Børnehjælpsdagen.
Den danske hjælpeorganisation har derfor udviklet et informationsmateriale, der skal gøre det trygt og nemt for købere at bruge mobilen til betaling. Der er allerede 40 procent af de deltagende skoleklasser og idrætsforeninger, der har taget det til sig.
Når man vil købe et af Julelodderne, kan det altså nu i mange tilfælde ske med mobiletelfonen; lodsælgerne tager imod enten MobilePay eller Swipp. Det er naturligvis fortsat muligt at betale med kontanter hos alle sælgere.
Ifølge Ankestyrelsens seneste tal er cirka 11.000 børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. Børnene bor typisk i plejefamilier eller på børnehjem (akut- eller døgninstitutioner, opholdssteder, behandlingshjem, mv.)
En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.
Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter, camps og 1-dags-arrangementer, der bliver afholdt over hele landet. Sidste år fik 8.727 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.
Børnehjælpsdagen har kontor i København (2300) og Aarhus (8000).
Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen
Se hvor mange børn og unge, der er anbragt af din kommune (pdf)
Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk