28. juni 2016, 10:06 Af: Kenneth Tingberg

Det danske fritids- og skoleliv er blevet 1,9 millioner rigere

Børnehjælpsdagen kan efter flot salg i Lillebor Lotteriet 2016 sende 1,9 millioner kroner videre til det danske fritids- og skoleliv. Det viser resultatopgørelsen fra den landsdækkende hjælpeorganisation.

Det danske fritids- og skoleliv er blevet 1,9 millioner rigere

Børnehjælpsdagen kan efter flot salg i Lillebor Lotteriet 2016 sende 1,9 millioner kroner videre til det danske fritids- og skoleliv. Det viser resultatopgørelsen fra den landsdækkende hjælpeorganisation.
På billedet ses de otte aktive sælgere fra Rideklubben Hadsund
Her er det otte aktive sælgere fra Rideklubben Hadsund, der er med til at sælge Lilllebror Lodder. Bagerst fra venstre: Mie Floor, Julie Andersen, Mille Glargaard Larsen og Mathilde Thygesen. Forrest fra venstre: Emilie Andersen, Emma Aakjær Mousten, Lærke Aakjær Mousten og Silje Bisgaard. Foto: Privat.

Det store millionbeløb går til de 348 lokale foreninger, idrætsklubber og skoleklasser, der har solgt lodderne hen over foråret 2016.

Samlet set har de solgt cirka 215.000 lodsedler på landsplan – og fået en fortjeneste på 8,50 kroner pr. solgt lod.

SALGSSTATISTIK FOR HELE LANDET: Se hvem der har solgt i jeres lokalområde

Pengene går direkte til de respektive klub- eller klassekasser og er typisk tænkt som bidrag til stævner, aktiviteter, rejser eller udstyr, som børnene kan glæde sig over i fællesskab.

Overskuddet fra lodsalget går til Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i Danmark, som bor på børnehjem, hos en plejefamile eller lige er “flyttet hjemmefra”.

Foreninger overgår sig selv

Dragør Boldklub i København har været topsægere i lotteriet flere år i træk og beviser, at når hele klubben yder en indsats, kan man score en betragtelig indtægt. De 360 boldglade drenge og piger har i fælleskab tjent 68.025 kroner, som er klubbens højeste fortjeneste i de 17 år, de har deltaget.

Man behøver imidlertid ikke være en stor sportsklub med mange medlemmer for at få en forholdsmæssig høj indtægt på lodsalget.

I en mindre nordjysk rideklub vækker indtægten fra salg af Lillebrorlodder også opsigt. Her har otte seje piger fra Rideklubben Hadsund nemlig solgt hele 464 lodder på bare to uger og dermed tjent 3944 kroner til fælleskassen.

“De mange penge skal bruges som tilskud til en ny elevpony”, fortæller Heidi Andersen, bestyrelsesmedlem i rideklubben, og fortsætter:

“At vi i klubben kan tjene en god portion penge ved at gå en tur og få en snak med de lokale om, hvor vi kommer fra og hvad vi laver, hvad vi selv skal bruge pengene på, og hvad Børnehjælpsdagen arbejder for, er jo helt fantastisk”, afsluttter hun.

LÆS OGSÅ: Sådan kan din forening eller klasse komme i gang med salg af lodder

FAKTA OM LILLEBROR LOTTERIET

  • Lillebror Lotteriet blev solgt i perioden 17. marts til 16. maj 2016 af børn og unge over hele landet.
  • Et skrabelod sælges for 20 kroner, hvoraf 8,50 kroner går til foreningen, klubben eller klassen, der typisk øremærker pengene til udstyr eller aktiviteter.
  • Børnehjælpsdagen står bag to årlige lotterier: Lillebror Lotteriet (siden 1926) og Julelotteriet (siden 1999).

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 8.727 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

PRESSEFOTO 1 – billedtekst: På billedet ses de otte aktive sælgere fra Rideklubben Hadsund. Bagerst fra venstre: Mie Floor, Julie Andersen, Mille Glargaard Larsen og Mathilde Thygesen. Forrest fra venstre: Emilie Andersen, Emma Aakjær Mousten, Lærke Aakjær Mousten og Silje Bisgaard. Fotokreditering: Privat, Rideklubben Hadsund.

PRESSEFOTO 2 – billedtekst: Dreng med Lillebrorark, modelfoto. Fotokreditering: Børnehjælpsdagen.

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Galleri
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.