10. februar 2016, 09:44 Af: Sylvia Blazejowski

Hvem skal indstilles til Lillebror Prisen 2016 i dit lokalområde?

Hvem skal indstilles til Lillebror Prisen 2016 i dit lokalområde?

Børnehjælpsdagens ambassadør, Felix Smith, viser Lillebror-statuetten frem. Prismodtageren får overrakt statuetten sammen med en check på 50.000 kroner. Foto: Kim Agersten

Børnehjælpsdagen opfordrer alle til at komme med forslag til kandidater, der fortjener Lillebror Prisen 2016 – og de medfølgende 50.000 kroner.

Med uddelingen af den årlige Lillebror Pris ønsker den danske hjælpeorganisation at ære og belønne en forening, en ildsjæl eller et velgørende projekt, der har haft stor betydning for børn og unge i Danmark.

Årets prismodtager bliver fundet på baggrund af indstillinger, så Børnehjælpsdagen har brug for så mange forslag til prismodtagere som muligt.

”Vi håber, at danskerne vil sætte sig til tasterne og sende os nogle motiverende ord om et lokalt eller landsdækkende initiativ, som, de mener, bør få anerkendelse. Vi ser frem til at modtage rigtig mange gode bud på kandidater til årets Lillebror Pris”, fortæller Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

Et klap på skulderen

Siden 1993 har Lillebror Prisen været et vigtigt skulderklap til både nyere og mere etablerede foreninger, som for eksempel ’Børnehuset SIV’ og ’Livline i Sorgen’.

Sidste år gik prisen til foreningen ‘De anbragtes Vilkår’, der kæmper for at anbragte unge skal kende deres rettigheder og dele erfaringer med ligesindende i lokale netværksgrupper.

”Lillebror Prisen har været meget vigtig for os som ny forening. Vi har fået opmærksomhed og anerkendelse, og det har vi brug for! Vi har været i medierne og fortalt om vores mærkesager. Vi har aktiviteter i vores netværksgrupper, og så kan vi mødes på tværs af landet. Prisen har været meget vigtig for De Anbragtes Vilkår, og skabt muligheder, vi ellers ikke havde” fortæller konstitueret formand Jarl Ørom Olesen.

Praktiske oplysninger om indstilling

Børnehjælpsdagen skal have indstillingerne til Lillebror Prisen senest mandag den 22. februar 2016. Send indstillingen via www.bhd.dk

Børnehjælpsdagens priskomité udpeger årets prismodtager ud fra de fremsendte indstillinger. Selve uddelingen af Lillebror Prisen finder sted på Københavns Rådhus i april.

FAKTA

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) og udsatte unge (18-23 år) i Danmark.

Den danske hjælpeorganisation styrker børnenes / de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der finder sted over hele landet.

Målet er at gøre børnene og de unge mere parate til at stå på egne ben i voksenlivet.

Sidste år fik 9.453 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

——–

I alt er cirka 11.000* børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet. 60 % af alle anbragte børn i Danmark bor i en plejefamilie.

I alt er cirka 2300* udsatte unge (18-22 år) i efterværn, der er en kommunal foranstaltning efter endt anbringelse. Tallet dækker over efterværn i døgnophold.

En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

*Seneste tal fra Ankestyrelsen, 2014 – udgivet i 2015.

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Galleri
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.