Bor du i hovedstaden og går på gaden lørdag den 6. maj, så vil du opleve, at busserne flager. Men hvorfor nu det? Svaret er, at det er Årets Børnehjælpsdag!
Årets Børnehjælpsdag 2017 er en hyldest til anbragte børn og udsatte unge i Danmark – samt deres håb og drømme. Disse unge mennesker vokser op uden deres forældre i hverdagen – hos plejefamilier eller på døgninstitutioner.
Det er den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, der står bag Årets Børnehjælpsdag – en traditionsrig begivenhed, der første gang fandt sted i 1904. Det er ligeledes en tradition, at busserne flager på denne dag.
Den 6. maj 2017 bliver Årets Børnehjælpsdag markeret med to store, gratis arrangementer i både København (Kongens Have) og Aarhus (Rådhusparken). Kl. 11:00 præcis opsendes 1000 farvestrålende balloner fra begge byer. Ballonerne indeholder små ‘drømme-tegninger, som anbragte børn har lavet.
En lang række kendte danskere deltager og er med til ballonopsendelsen, bl.a. tv-værten Bubber, skuespilleren Timm Vladimir, komikeren Karsten Green og rapperen ‘Jøden’, der alle er ambassadører for Børnehjælpsdagen.
Den 6. maj bliver Børnehjælpsdagens årsplakat 2017 ligeledes offentliggjort. Plakatmotivet er skabt af multi-kunstneren L:Ron:Harald, der har fortolket drømme-temaet ved hjælp af graffti-spray og tuchpenne.
Læs om Årets Børnehjælpsdag 2017 på: www.bhd.dk/aarets-boernehjaelpsdag
‘Årets Børnehjælpsdag’ bliver afholdt hvert år den 6. maj. Det er den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, der står bag.
‘Årets Børnehjælpsdag’ er en hyldest og støtte til de anbragte børn og udsatte unge, som Børnehjælpsdagen arbejder for i Danmark.
Den 6. maj 2017 bliver ‘Årets Børnehjælpsdag’ markeret både i København (Kongens Have) og Aarhus (Rådhusparken). Begge steder, kl. 11:00, opsendes 1000 balloner, der indeholder anbragte børn og unges drømmetegninger.
Det er første gang, at ‘Årets Børnehjælpsdag’ finder sted i Aarhus. Her bliver arrangementet afholdt i samarbejde med My Playground / Aarhus 2017 og Børnekulturhuset i Aarhus.
‘Årets Børnehjælpsdag’ er blevet afholdt i København siden 1904. Alle busser i hovedstadsområdet flager i anledning af denne dag.
På Årets Børnehjælpsdag offentliggøres Børnehjælpsdagens årsplakat, der er skabt af en kunstner eller illustrator. Plakattraditionen går tilbage til 1904.
Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark, så de får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv. Hjælpeorganisationen har særligt fokus på at styrke målgruppens mentale samt fysiske robusthed gennem en lang række tilbud – blandt andet projektet ‘Drømmebanken’.
Sidste år fik 8.727 anbragte børn og udsatte unge – i plejefamilie, på børnehjem og i efterværn – glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på www.bhd.dk
Ifølge Danmarks Statistik er 13.506 børn og unge (0-22 år) aktuelt anbragt uden for hjemmet i Danmark. De bor typisk i plejefamilier, på børnehjem (akut- eller døgninstitutioner, opholdssteder mv.) eller i egen bolig (som led i efterværn).
En anbringelse kan have mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgssvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.
Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk