29. oktober 2015, 10:37 Af: Sylvia Blazejowski

Køb Julelodder og støt børn i dit lokalområde

Traditionen tro er Børnehjælpsdagens Julelotteri på gaden over hele landet fra den 31. oktober 2015

Køb Julelodder og støt børn i dit lokalområde

Traditionen tro er Børnehjælpsdagens Julelotteri på gaden over hele landet fra den 31. oktober 2015
Børnehjælpsdagen Julelodder 2015 er nu i handlen. Foto: Børnehjælpsdagen.

Nu har du igen mulighed for at støtte anbragte børn i Danmark – samt skole- og fritidslivet i dit lokalområde – ved at købe Børnehjælpsdagens Julelodder. De er i handelen fra den 31. oktober til 24. december 2015.

Lodsedlerne koster 20 kroner pr. styk og bliver solgt af cirka 15.000 foreningsbørn og skoleelever over hele landet. 8,50 krone går til den sælgende forening/klasse, mens 11,50 krone går til Børnehjælpsdagens arbejde.

”Vi håber, at danskerne vil tage godt imod de unge sælgere og købe et lod eller flere med på vejen. Salget danner basis for, at Børnehjælpsdagen fortsat kan styrke anbragte børn og udsatte unge gennem forskellige aktiviteter og projekter”, forklarer lotteriansvarlig Anne Nielsen fra den danske hjælpeorganisation.

KLIK HER OG SE HVOR MANGE BØRN OG UNGE DIN KOMMUNE HAR ANBRAGT

Det provenú, som de lokale lodsælgerne modtager, er typisk øremærket til for eksempel nye redskaber, træningstøj, stævner eller lejrskoler.

Glæd dig selv – eller andre

Hvis du skraber 3 pakker frem på Juleloddet, har du vundet et gavekort på 200 kroner til enten Matas, Jysk, BR Legetøj eller Kop & Kande. Den samlede gevinstsum i Børnehjælpsdagens Julelotteri 2015 er 2.400.000 kroner.

Flere lodsælgere efterlyses

Kender du en forening eller klasse, der har lyst til at tjene ekstra penge og samtidig ønsker at støtte et godgørende formål? Det er stadig muligt at melde sig som sælger af Julelotteriet 2015 – få flere informationer på www.bhd.dk.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS JULELOTTERI

  • Julelotteriet bliver solgt i perioden 31. oktober – 24. december 2015.
  • Skrabelodderne bliver solgt over hele landet af børn og unge, der er tilknyttet en fritidsforening, idrætsklub eller skoleklasse.
  • Et Julelod sælges for 20 kroner, heraf går 8,50 kroner til foreningen, klubben eller klassen, der typisk øremærker pengene til udstyr eller aktiviteter.
  • Børnehjælpsdagen har stået bag Julelotteriet siden 1999.

FAKTA OM ANBRAGTE BØRN I DANMARK

Ifølge Ankestyrelsens seneste tal er cirka 12.000 børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. Børnene bor typisk i plejefamilier, på døgninstitutioner, opholdssteder, behandlingshjem eller lignende.

En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

 

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 8.727 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.