22. marts 2018, 12:00 Af: Kenneth Tingberg

Læs for Livet modtager Børnehjælpsdagens Lillebror Pris

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 blev i dag, torsdag den 22. marts, overrakt til organisationen 'Læs for Livet' på Københavns Rådhus

Læs for Livet modtager Børnehjælpsdagens Lillebror Pris

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 blev i dag, torsdag den 22. marts, overrakt til organisationen 'Læs for Livet' på Københavns Rådhus

‘Læs for Livet’ inspirerer anbragte børn og unge til mere læselyst i hverdagen ved at uddele fysiske biblioteker til de institutioner, hvor de unge mennesker opholder sig.

Hvert bibliotek består af ml. 800-1000 bøger, både skønlitteratur og faglitteratur, som

‘Læs for Livet’ indsamler fra private, anmeldere, forlag og forfattere.

PDF: HENT OVERSIGT OVER UDDELTE BIBLIOTEKER (PR. KOMMUNE)

Prisen bidrager til videnindsamling

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 blev overrakt til leder og stifter af ‘Læs for Livet’, Rachel Röst. Med prisen fulgte en check på 50.000 kroner.

“Det er en stor ære og anerkendelse, som glæder os og vores mange frivillige meget. Med prisen bliver der sat spot på, at læsning har en vigtig betydning for udsatte børn og unges liv”, forklarer Rachel Röst, der selv har været anbragt som ung.

“Pengene kommer til at hjælpe os, så vi kan rejse rundt i landet og besøge institutionerne samt de børn og unge, som Læs for Livet vil gøre en forskel for. Det er rigtigt vigtigt, at vi kommer ud og får mulighed for at høre hvilke bøger, der skal til på de enkelte steder for at skabe læselyst”, afslutter hun.

LÆS OGSÅ: OM LÆS FOR LIVET – RACHEL RÖST SVARER PÅ ‘5 SKARPE’

En effektiv indsats for børnene

‘Læs for livet’ er valgt som årets prismodtager af Børnehjælpsdagens Priskomité, der har vurderet indstillinger fra offentligheden.

I en tale ved prisoverrækkelsen påskønnede Gunnar Brüsch, medlem af priskomitéen, det meget effektive og målrettede arbejde, som ‘Læs for Livet’ har udrettet på relativt kort tid. Siden 2012 har organisationen uddelt mere end 150 biblioteker. Det svarer til cirka 115.000 bøger og en samlet værdi på cirka 15 millioner kroner.

‘Læs for Livet’ var nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018 sammen med læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ og ‘BROEN Danmark’. De nominerede udpeges ligeledes af Børnehjælpsdagens Priskomité.

Lillebror-statuetten er skabt af den danske kunstner Hanne Varming. Foto: Kim Agersten.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGENS LILLEBROR PRIS

Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Prisen uddeles til en person, organisation eller forening, der i det forgangne år har ydet en bemærkelsesværdig indsats for børn og unge i Danmark.

Med prisen følger en en check på 50.000 kroner samt en Lillebror-statuette, der er skabt af kunstneren Hanne Varming.

I 2018 kan Børnehjælpsdagens Lillebror Pris fejre 25 års jubilæum.

Se liste over alle prismodtagere gennem tiden.

Læs mere på www.bhd.dk/lillebror-prisen

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark, så de får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv. Hjælpeorganisationen har særligt fokus på at styrke målgruppens mentale samt fysiske robusthed gennem en lang række tilbud, der finder sted over hele landet.

Sidste år fik 9720 anbragte børn og udsatte unge – i plejefamilie, på børnehjem og i efterværn – glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på www.bhd.dk

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.