6. september 2016, 08:34 Af: Sylvia Blazejowski

Lokale børn og unge kan tjene gode penge på Julelotteriet

Der kan være virkelig mange penge at hente til børn og unge fra de lokale skoler og foreninger

Lokale børn og unge kan tjene gode penge på Julelotteriet

Der kan være virkelig mange penge at hente til børn og unge fra de lokale skoler og foreninger
Årets Julelodder fra Børnehjælpsdagen
Årets Julelodder fra Børnehjælpsdagen. Foto: Annedorthe Kring

STATISTIK 2015: Se hvordan det lokale salg så ud for Julelotteriet 2015.

De lokale idrætsforeninger, klubber, spejder og skoleklasser tjener 8,50 kroner for hvert lod til en rund 20’er og støtter samtidig Børnehjælpsdagens arbejde for anbragte børn og udsatte unge i hele Danmark.

Kan hjælpe lokale børn, der er anbragt

“Vi kan se på opgørelserne, at de unge sælgere kan gøre en stor økonomisk forskel for deres klub eller klasse, når de får den rette opbakning fra lokalområdet”, fortæller Anne Nielsen, der er lotteri-koordinator i Børnehjælpsdagen og fortsætter:

“Men ud fra deres tilbagemeldinger ved vi, at det ikke kun handler om penge; lotteriet bidrager også til læring om social ansvarlighed, fordi de lokale børn og unge hjælper andre børn, for hver gang de sælger et lod”.

STATISTIK: Så mange børn og unge er anbragt af kommunen i jeres område.

Det er nemt at være medTilmeldinger til Julelotteriet 2016 er i fuld gang og sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk

Det koster ikke noget at bestille eller efterbestille lodder. Klassen eller klubben bestemmer selv, hvor meget tid de vil sætte af til lotteriet. Lodsalget skal bare finde sted inden for perioden 31. oktober – 24. december 2016.

FAKTA OM ANBRAGTE BØRN I DANMARK

Ifølge Ankestyrelsens seneste tal er cirka 11.000 børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. Børnene bor typisk i plejefamilier eller på børnehjem (akut- eller døgninstitutioner, opholdssteder, behandlingshjem, mv.)

En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 8.727 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.