5. maj 2016, 12:01 Af: Sylvia Blazejowski

KBH 6. MAJ: Årets Børnehjælpsdag 2016 hylder anbragte børn!

KBH 6. MAJ: Årets Børnehjælpsdag 2016 hylder anbragte børn!

Bubber med mikrofon
Bubber vil igen i år være med til at sende balloner til vejrs ved Årets Børnehjælpsdag. Foto: Kim Agersten.

Her er den så! Børnehjælpsdagens smukke Årsplakat 2016, der er skabt af multi-kunstneren Carl Quist-Møller. Plakaten offentliggøres i dag, den 6. maj!

Kom til Årets Børnehjælpsdag, den 6. maj, i Kongens Have! Slip drømme-balloner fri sammen med Bubber og mød Carl Quist-Møller, der signerer Årsplakaten 2016.

Fredag den 6. maj 2016 er det ’Årets Børnehjælpsdag’. Alle busser i hovedstaden flager – og den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, står bag et stort, velgørende arrangement i Kongens Have (KBH) for både børn og voksne. Det er gratis at deltage.

Årets Børnehjælpsdag er en hyldest til de cirka 11.000 børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet i Danmark. Det er børn, der vokser op uden deres forældre i hverdagen – og for hvem, det er ekstra vigtigt at blive støtte i deres håb og drømme.

Kl. 10:30-11:00 – Slip drømme-balloner fri sammen med Bubber
Vær med til at sende 1000 smukke drømme-balloner til vejrs sammen med tv-værten Bubber. Ballonerne indeholder små, personlige tegninger. De er lavet af anbragte børn og unge, der bor på døgninstitutioner eller hos plejefamilier i Danmark. Tegningerne skildrer børnenes største drømme. Opsendelsen af ballonerne sker præcis kl. 11:00.

Bemærk: komiker Karsten Green, tv-vært Felix Smidt og rapperen ‘Jøden’ deltager også i arrangementet og er bl.a. med til at afvikle sjove aktivteter for fremødte børn.

Kl. 10:30-11:30 – Oplev Årsplakaten 2016 og mød kunstneren Carl Quist-Møller

Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016 bliver offentliggjort den 6. maj. Motivet, der tager afsæt i de anbragte børns vilkår og drømme, er skabt af Carl Quist-Møller. Mød den danske multi-kunstner og illustrator, der både vil signere plakater (kan købes til særpris – 100 kroner) og vise nogle af de unikke skitser og tegninger, der ligger til grund for den færdige plakat.

Læs mere om ferniseringen for Årsplakaten i Kongens Have

Kom bag om årets plakat-kunstner Carl Quist-Møller

Se Carl Quist-Møllers videoteaser for plakaten

Læs om Børnehjælpsdagens plakathistorie, der går tilbage til 1904

Årets Børnehjælpsdag 2016 sætter fokus på anbragte børn og unge i Danmark – deres vilkår og deres drømme. Selvom mange af børnene har været udsat for svigt, misbrug eller psykisk sygdom, så har de fleste af dem heldigvis et håb for fremtiden.

Med håbet følger drømmene. Det er vigtigt at støtte de anbragte børn i at udleve eller opnå deres drømme. Det kan simpelthen være vejen til et bedre liv.

Hvert år opfylder den danske hjælpeorganisation Børnehjælpdagen, der står bag Årets Børnehjælpsdag, cirka 50 drømme for anbragte børn og unge. Det sker gennem projektet ‘Drømmebanken‘, der blandt andet er støttet af Egmont Fonden.

VIDEO: Mød 17-årige Natja, der fik en stor drøm opfyldt

LÆS OGSÅ: Seks brødre, der bor i pleje, fik drømmerejse

FAKTA OM ÅRETS BØRNEHJÆLPSDAG

Børnehjælpsdagens Årsplakat 2016 bliver offentliggjort fredag den 6. maj – på Årets Børnehjælpsdag 2016.

Årets Børnehjælpsdag 2016 sætter fokus på anbragte børn og unge i Danmark – deres vilkår og deres drømme. Selvom mange af børnene har været udsat for svigt, misbrug eller psykisk sygdom, så har de fleste af dem heldigvis et håb for fremtiden.

Med håbet følger drømmene. Det er vigtigt at støtte de anbragte børn i at udleve eller opnå deres drømme. Det kan simpelthen være vejen til et bedre liv.

Hvert år opfylder den danske hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen, der står bag Årets Børnehjælpsdag, cirka 50 drømme for anbragte børn og unge. Det sker gennem projektet ‘Drømmebanken’, der blandt andet er støttet af Egmont Fonden.

FAKTA OM ANBRAGTE BØRN I DANMARK

Ifølge Ankestyrelsens seneste tal er cirka 11.000 børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. Børnene bor typisk i plejefamilier eller på børnehjem (akut- eller døgninstitutioner, opholdssteder, behandlingshjem, mv.)

En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 9.453 anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Galleri
  • Bubber med mikrofon
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.