24. juni 2017, 10:52 Af: Kenneth Tingberg

RIBE: Premiere på stor sommerfest for plejebørn

Børnehjælpsdagen har i dag, 24. juni, haft premiere på en ny stor sommerfest for plejebørn og deres plejefamilier i Ribe VikingeCenter.

RIBE: Premiere på stor sommerfest for plejebørn

Børnehjælpsdagen har i dag, 24. juni, haft premiere på en ny stor sommerfest for plejebørn og deres plejefamilier i Ribe VikingeCenter.

15 plejebørn, plejeforældre, søskende og andre pårørende var i dag, lørdag den 24. juni, med til at starte en ny tradition, da de deltog i Børnehjælpsdagens sommerfest i Ribe VikingeCenter.

Siden 2007 har den danske hjælpeorganisation afholdt en række sommerfester over hele landet – og nu er konceptet for første gang kommet til Sønderjylland.

Idéen bag Børnehjælspdagens sommerfester er blandt andet at styrke relationen mellem plejebørnene og deres plejeforældre. Samtidig kan plejebørnene få et positivt møde med andre børn, der er i samme situation – dvs. anbragt uden for hjemmet.

Ribe VikingeCenter er valgt ud fra både det, som de kan tilbyde i form af læring om vikingetiden i børnehøjde, og beliggenheden i forhold til de mange plejefamilier i området.

Til sommerfesten kunne plejefamilierne prøve forskellige vikingeaktiviteter: bage fladbrød, få krigertræning, lege vikingelege m.fl., ligesom der var fælles aktiviteter i form af sang og kædedans for alle 115 deltagere. Hele pladsen var i dagens anledning omdannet til markedsplads, så der var skruet ekstra op for indtrykkene.

Læs mere om Børnehjælpsdagen

Læs mere om Børnehjælpsdagens sommerfester

Fotos nedenfor må kun anvendes til omtale af Børnehjælpsdagens sommerfester. Venligst kreditér BEST-Production ved brug af billederne.

FAKTA:

Hver dag bliver 6 børn og unge anbragt uden for hjemmet i Danmark*.

Aktuelt er 11.049 børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark*.

62% af de anbragte børn og unge (0-17 år) bor hos en plejefamilie, resten bor på opholdssteder, døgninstitutioner, behandlingshjem eller lign*.

Aktuelt er 1139 børn og unge (0-22 år) anbragt af København kommune. De kan bo i eller uden for kommunen**.

Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark, så de får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv. Læs mere på www.bhd.dk

I 2017 afholder Børnehjælpsdagen syv, store sommerfester for plejebørn – og deres plejefamilier. I alt cirka 3500-4000 deltagere. Det sker følgende steder i landet: Vikingeskibsmuseet i Roskilde (10/6), Zoologisk Have København (11/6), Ribe VikingCenter (24/6), Odense Zoo (2/9), Knuthenborg Safaripark (3/9), Aalborg Zoo (9/9) og Ree Park Safari (10/9).

* Tal fra Ankestyrelsens seneste Anbringelsesstatisk (2015, udgivet 2016)
** Tal fra Danmarks Statistik, 2017.

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.