17. januar 2018, 09:55 Af: Kenneth Tingberg

Salg af Lillebrorlodder giver penge til lokale børn og unge

Nu er tilmeldingen til Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2018 åben. Skoleklasser, idrætsforeninger og klubber kan tjene mange penge ved at bestille lodder og deltage.

Salg af Lillebrorlodder giver penge til lokale børn og unge

Nu er tilmeldingen til Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri 2018 åben. Skoleklasser, idrætsforeninger og klubber kan tjene mange penge ved at bestille lodder og deltage.
De to skoledrenge Anton og Arvid var med til at sikre Sankt Joseph Institut på Østerbro en samlet indtjening på 100.963 kroner ved sidste års Lillebror Lotteri. Pengene er gået til etablering af en fælles legeplads. Foto: Børnehjælpsdagen.

100.960 kroner til Institut Joseph Institut på Østerbro!
52.963,50 kroner til Dragør Boldklub!
33.150,00 kroner til Nykøbing Falster Garden!

Så stor var indtjeningen hos nogle af de 324 klasser, klubber og foreninger, der var med til at sælge de velgørende skrabelodder i Børnehjælpsdagen Lillebror Lotteri 2017.

Nu er der mulighed for at sikre et lignende tilskud til fælles formål, for sælgerne tjener nemlig 8,50 kroner for hvert solgt lod til en 20’er. Tilmeldingen er startet og sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside bhd.dk/lotterier

Ved at sælge Lillebror-lodder støtter de lokale børn og unge samtidig de anbragte børn og udsatte unge, der bor over hele Danmark – også lokalt.

Se aktuel oversigt over antal anbragte børn og unge pr. kommune

”Vi oplever år for år, at de unge sælgere kan gøre en stor økonomisk forskel for deres klub eller klasse, hvis de får den rette opbakning fra lokalområdet. Men det handler ikke kun om penge. Lotteriet kan også bidrage til læring om social ansvarlighed, fordi børnerne gennem lodsalget hjælper andre børn”, fortæller Anne Nielsen, der er koordinator af lotteriet i Børnehjælpsdagen.

FAKTA OM LILLEBROR LOTTERIET

Børnehjælpsdagens Lillebror Lotteri sælges hvert forår af cirka 15.000 børn og unge fra danske skoler, fritidsforeninger og idrætsklubber.

Sælgerne tjener 8,50 kroner for hvert solgt lod til en 20’er. Alle har fuld returret af usolgte lodder, og man er ikke forpligtet til at sælge et bestemt antal lodder for at opnå fortjenesten på 8,50 kroner.

Tilmelding til Lillebror Lotteriet 2018 er startet og sker via Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk/lotterier

Overskuddet fra Lillebror Lotteriet er med til at sikre Børnehjælpsdagens økonomiske eksistensgrundlag, og overskuddet fra salget går til vores arbejde med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark.

Lillebror Lotteriet kom på gaden i 1926 og er dermed et af landets største og ældste lotterier. Den samlede gevinstsum er over 4,5 millioner kroner.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) samt udsatte unge (op til 29 år) i Danmark. Hjælpeorganisationen styrker børnenes og de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der afholdes over hele landet.

Sidste år fik 9.720 børn anbragte børn og udsatte unge direkte glæde af Børnehjælpsdagens arbejde.

Børnehjælpsdagen har fokus på at inddrage børn og unge fra traditionelle familier i det velgørende arbejde efter konceptet “børn hjælper børn”. Det sker blandt andet gennem Lillebror Lotteriet, Julelotteriet og projekt ‘Ungdomsværn’.

Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.