Eleverne fra 7.C. på Kornmod Realskole i Silkeborg kan godt være stolte! De løber nemlig af med sejren i Børnehjælpsdagens projekt ‘Ungdomsværn’ – og modtager dermed en check på 10.000 kroner ved en stor overrækkelse, den 23. november.
I de sidste to måneder har 7.C. dystet mod 27 andre skoleklasser – fordelt over hele landet – om at skabe den mest innovative pr- og fundraisingkampagne til fordel for de anbragte børn og unge, som Børnehjælpsdagen arbejder for.
Som en del af kampagnearbejdet har eleverne både indsamlet pengedonationer, skaffet sponsorater, lagt budgetter og lavet regnskaber. Dermed har projektet, som er støttet af Danske Bank, også været et unikt bidrag til undervisningen.
Eleverne har både lært om finansiel forståelse og social ansvarlighed.
7.C. er udpeget som vinder af ‘Ungdomsværn 2015’, fordi klassen har lavet et enestående og kreativt kampagnearbejde med mange forskellige initiativer.
Eleverne har indsamlet i alt 30.045 kroner blandt andet via salg af muleposer, et amerikansk lotteri, auktion, sponsor-middag og kageboder på skolen. Dertil har de skabt stor synlighed omkring projektet – og dermed anbragte børn i Danmark – via de sociale medier.
I den samlede bedømmelse indgår også, at eleverne flittigt har brugt Danske Banks onlineværktøj ’Control Your Money’ til at styre deres kampagnes økonomi, indhold mv.
7.C. bliver hyldet for deres indsats – og får overdraget checken på de 10.000 kroner – mandag den 23. november 2015, kl. 11:00-12:00, på Kornmod Realskole.
Under overrækkelsen modtager eleverne også personlige videohilsner fra Danmarks socialminister, Karen Ellemann, samt undervisningsminister, Ellen Trane Nørby – som en ekstra og særlig anerkendelse.
Dertil vil Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl, souschef i Danske Bank Silkeborg Afdeling, Henrik Thomesen, samt stifter af Fremtidsfabrik, Tanja Hall, holde taler.
Elevernes forældre, skolens 7. årgang samt Silkeborgs borgmester, Steen Vidum, er inviteret med til overrækkelsen, hvor 7.C. blandt andet vil fremvise deres støtte-flashmob.
Download hele programmet for overrækkelsen her
Nedenfor følger et overblik over 7.C.’s indsats i ‘Ungdomsværn 2015’, der har været integreret i skoleundervisningen. Eleverne har blandt andet:
• lavet en Facebook-side med masser af opdateringer, video, fotos mv.
• solgt 316 muleposer med motiver, der er malet af anbragte børn
• indhentet sponsorpræmier fra over 100 butikker og virksomheder.
• afholdt sponsormiddag for forældre og søskende.
• afholdt auktion og amerikank lotteri.
• afholdt kagesalg på skolen og legedag i skolens SFO.
• arrangeret løb og halloween-klippe-kliste for skolens 1. årgang.
• interviewet Silkeborgs borgmester om anbragte børn.
• interviewet en pædgagog fra institutionen C. Knaps Minde om anbragte børn.
• lavet flashmob på gågade i Silkeborg (se flashmob HER).
• været flittige til at anvende Danske Banks onlineværktøj ’Control Your Money’.
• fået omtale i flere lokale medier, blandt andet Midtjyllands Avis og Radio Silkeborg.
Elevernes lærere, Susanne Jakobsen og Niels Kristian Skjærbæk fra Kornmod Realskole, udtaler følgende om projektet:
“Det har været super lærerigt for eleverne at være med i ‘Ungdomsværn’, og de har hele vejen igennem gjort en stor indsats for at informere, opdatere og skabe opmærksomhed på både Facebook, Instagram, Twitter og Youtube. Alle aktiviterne har været udtænkt og udført af eleverne selv, med mulighed for råd og vejledning fra os lærere. Mange tak for at skabe nogle gode muligheder for spændende og anderledes undervisning og læring”.
’Ungdomsværn’ sætter social ansvarlighed, iværksætteri og finansiel forståelse på skoleskemaet i 7-10. klasse. Børnehjælpsdagen står bag ’Ungdomsværn’, der er udviklet i samarbejde med Fremtidsfabrik. Danske Bank er hovedsponsor.
I 2015 deltager 28 skoleklasser fra hele landet i ’Ungdomsværn’, der strækker sig fra 7. september – 6. november. Eleverne skal i denne periode udvikle og eksekvere en PR- og indsamlingkampagne til fordel for de 11.600 anbragte børn og unge i Danmark.
Læs mere om ‘Ungdomsværn’ og de deltagende klasser på ungdomsvaern.dk
I følge Ankestyrelsens seneste tal er cirka 11.600 børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet i Danmark. Børnene / de unge bor enten i plejefamilier, børnehjem eller lign.
En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.
Fonden Børnehjælpsdagen styrker anbragte børn og unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter i hele Danmark. Sidste år fik 9.453 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier glæde af hjælpeorganisationens arbejde.
Børnehjælpsdagen har fokus på at inddrage børn og unge fra traditionelle familier i det velgørende arbejde efter konceptet ‘børn hjælper børn’. Det sker blandt andet gennem lodsalg (Lillebror Lotteriet og Julelotteriet) samt projektet ‘Ungdomsværn’.
Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk