22. december 2015, 08:07 Af: Kenneth Tingberg

Uddeling: Anbragte børn i pleje får deres egen computer

Børnehjælpsdagen uddeler netop nu – for første gang – bærbare computere til plejebørn i Danmark. Formålet er at styrke deres muligheder for uddannelse.

Uddeling: Anbragte børn i pleje får deres egen computer

Børnehjælpsdagen uddeler netop nu – for første gang – bærbare computere til plejebørn i Danmark. Formålet er at styrke deres muligheder for uddannelse.
16-årige Jackie, der bor i pleje hos en familie i Grindsted, viser sin spritnye HP-computer frem. Den har har netop har modtaget af 'Børnenes IT-Fond', som Børnehjælpsdagen står bag. Foto: Privat

77 plejebørn fra hele landet kan i disse uger se frem til at modtage en ekstraordinær julegave fra Børnenes IT-Fond. For første gang nogensinde uddeler Børnehjælpsdagen nemlig bærbare computere til børn og unge, der bor i familiepleje.

SE HVOR I LANDET COMPUTERNE ER UDDELT OG DERMED HVILKE POSTNUMRE / OMRÅDER, SOM PLEJEBØRNENE BOR I.

Den danske hjælpeorganisation har siden 2011 uddelt 2707 computere gennem ’Børnenes IT-Fond’ fire gange årligt – men udelukkende til anbragte børn på døgninstitution.

”Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan styrke plejebørnene og deres adgang til IT. I dag er det jo en forsætning at have en computer, hvis man skal følge med i skolen. Desværre har langt fra alle anbragte børn, herunder plejebørn, en PC – og det er uheldigt set i forhold til deres læring og almene dannelse”, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

I en undersøgelse fra i år har Børnehjælpsdagen dokumenteret, at særligt de 10-13-årige plejebørn halter bagud i den teknologiske udvikling.

På landsplan har 43 % i denne aldersgruppe deres egen pc, mens gennemsnitstallet er 63 %* for børn, der ikke er anbragt uden for hjemmet. (*Gallup Børne- og Ungdomsindex 2014).

De første computer-pakker er åbnet

16-årige Jackie fra Grindsted er et af de 77 plejebørn, der netop har fået en hård pakke med posten. En spritny, bærbar HP-computer, som han blandt andet skal bruge til lærings- og læseprogrammer. Til hverdag går han på en specialskole, da hans faglige niveau svarer til en 1. klasses elev.

”Det er helt fantastisk, at Børnenes IT-Fond har tildelt Jackie en computer. Det gør en stor forskel, at han nu har en ordentlig maskine – både til søgning på nettet og skoleopgaver, men også til de programmer, der læser tekster op for ham”, forklarer Inga Plagborg, der har været Jackies plejemor i de sidste otte år.

”Næste år starter Jackie på en ungdomsuddannelse for unge med særlige behov. Her forventer vi, at computeren bliver endnu vigtigere som arbejdsredskab”, tilføjer Inga, der tidligere har ansøgt Jackies anbringende kommune om it-støtte, men uden held.

Aktuelt er både privatpersoner, virksomheder samt fonde, heriblandt Egmont Fonden og Ole Kirks Fond, med til at finansiere ‘Børnenes IT-Fond’.

Ansøgningsvilkår i ‘Børnenes IT-Fond’ findes på Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk, hvor det også er muligt at donere et beløb til projektet.

FAKTA

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) og udsatte unge (18-23 år) i Danmark.

Den danske hjælpeorganisation styrker børnenes / de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der finder sted over hele landet.

Målet er at gøre børnene og de unge mere parate til at stå på egne ben i voksenlivet.

Sidste år fik 9.453 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

——–

I alt er cirka 11.000* børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet. 60 % af alle anbragte børn i Danmark bor i en plejefamilie.

I alt er cirka 2300* udsatte unge (18-22 år) i efterværn, der er en kommunal foranstaltning efter endt anbringelse. Tallet dækker over efterværn i døgnophold.

En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

*Seneste tal fra Ankestyrelsen, 2014 – udgivet i 2015.

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski

Pressechef i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9310 M: 2682 8923

sb@bhd.dk – www.bhd.dk

————
Ina Thorndahl

Direktør i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9304 M: 6022 5799

it@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.