25. august 2015, 12:06 Af: Sylvia Blazejowski

Uddeling af bærbare computere til børn i familiepleje

Fra 1. september kan plejebørn fra alle dele af landet søge om en gratis, bærbar computer fra 'Børnenes IT-Fond', som Børnehjælpsdagen administrerer.

Uddeling af bærbare computere til børn i familiepleje

Fra 1. september kan plejebørn fra alle dele af landet søge om en gratis, bærbar computer fra 'Børnenes IT-Fond', som Børnehjælpsdagen administrerer.

Forestil dig at starte i dagens digitale skolesystem uden en PC! Det er desværre virkeligheden for rigtig mange plejebørn i Danmark.

Fra 1. september 2015 udvider Børnehjælpsdagen derfor projektet ‘Børnenes IT-Fond’. Det betyder, at den danske hjælpeorganisationen fremover vil uddele bærbare computere til plejebørn i alderen 10-19 år.

Digital dannelse er afgørende for fremtiden

Børnehjælpsdagen har i en stor behovsundersøgelse kortlagt, at det særligt er plejebørn i alderen 10-13 år, der mangler en computer.

Undersøgelsen viser, at 43 % i denne aldersgruppe har deres egen pc, mens gennemsnits-tallet er 63 %* for børn, der ikke er anbragt uden for hjemmet. (*Gallup Børne- og Ungdomsindex 2014).

“Det er uheldigt, at en væsentlig del af landets plejebørn ikke har adgang til egne IT-redskaber. Det betyder, at de sakker bagud i den digitale dannelse, som blandt andet er et vigtigt element i skolereformens ‘Nye Fælles Mål’, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl og fortsætter:

“I yderste konsekvens har plejebørnene dårligere forudsætninger for at gennemføre et skoleforløb eller uddannelse, som i følge forskningen er afgørende for deres fremtid”.

Børnehjælpsdagen ser frem til at hjælpe plejebørnene, men opfordrer samtidig kommunerne til at øge deres fokus på computer-behovet. En stor del af plejebørnene får nemlig afslag, når de søger deres anbringende kommune om IT-støtte.

Ansøg fra 1. september 2015

For at komme i betragtning til en computer fra Børnenes IT-Fond skal plejebarnet, kontaktperson eller værge ansøge via Børnehjælpsdagens hjemmeside www.bhd.dk. Her er det også muligt at læse mere om ansøgningsvilkår. Afgørende for alle, der søger, er, at computeren skal anvendes til skole- og uddannelsesbrug.

DIREKTE LINK: Gå til onlineansøgningen her

LÆS OGSÅ: Behov for IT-hjælp til børn i familiepleje

FAKTA OM BØRNENES IT-FOND

Børnenes IT-Fond blev etableret i 2011, og siden da har Børnehjælpsdagen uddelt cirka 600 bærbare computere årligt til institutionsanbragte børn og unge over hele landet. Nu er det så plejebørnenes tur til af få en digital opgradering.

Aktuelt er både privatpersoner, virksomheder samt fonde, heriblandt Egmont Fonden og Ole Kirks Fond, med til at finansiere Børnehjælpsdagens computer-uddelinger, der finder sted hvert kvartal over hele landet.

Børnehjælpsdagen modtager med stor taknemmelighed pengedonationer til Børnenes IT-Fond. Donationerne anvendes til indkøb af nye, bærbare computere, som herefter bliver uddelt til de anbragte børn og unge.

FAKTA

Børnehjælpsdagen støtter anbragte børn (0-17 år) og udsatte unge (18-23 år) i Danmark.

Den danske hjælpeorganisation styrker børnenes / de unges kompetencer, fysiske og mentale robusthed gennem projekter og aktiviteter, der finder sted over hele landet.

Målet er at gøre børnene og de unge mere parate til at stå på egne ben i voksenlivet.

Sidste år fik 9.453 børn og unge på børnehjem og i plejefamilier glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på bhd.dk og facebook.com/bornehjaelpsdagen

——–

I alt er cirka 11.000* børn og unge (0-17 år) anbragt uden for hjemmet. 60 % af alle anbragte børn i Danmark bor i en plejefamilie.

I alt er cirka 2300* udsatte unge (18-22 år) i efterværn, der er en kommunal foranstaltning efter endt anbringelse. Tallet dækker over efterværn i døgnophold.

En anbringelse kan skyldes mange forskellige årsager, men typisk har barnet været udsat for omsorgsvigt, overgreb, misbrug eller psykisk sygdom i familien.

*Seneste tal fra Ankestyrelsen, 2014 – udgivet i 2015.

DOWNLOAD OVERSIGT OVER HVOR MANGE BØRN, DE ENKELTE KOMMUNER AKTUELT HAR ANBRAGT – ENTEN I PLEJEFAMILIER ELLER PÅ BØRNEHJEM

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski

Pressechef i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9310 M: 2682 8923

sb@bhd.dk – www.bhd.dk

————
Ina Thorndahl

Direktør i Børnehjælpsdagen

D: 3530 9304 M: 6022 5799

it@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.