6. april 2017, 12:36 Af: Kenneth Tingberg

Ungdomsrådgivningen headspace får Lillebror Prisen 2017

Børnehjælpsdagen uddelte i dag torsdag den 6. april 2017 årets Lillebror Pris - og en medfølgende check på 50.000 kroner - til rådgivningstilbuddet headspace.

Ungdomsrådgivningen headspace får Lillebror Prisen 2017

Børnehjælpsdagen uddelte i dag torsdag den 6. april 2017 årets Lillebror Pris - og en medfølgende check på 50.000 kroner - til rådgivningstilbuddet headspace.
Fra venstre mod højre: Direktør for Det Sociale Netværk/headspace, Trine Hammershøy Rasmus Stage, frivillig i headspace København Jette Jensen, frivillig i headspace Rødovre Lisbeth Gustav, frivillig i headspace Rødovre Josephine Holm Aagaard, frivillig i headspace Rødovre. Foto: Kim Agersten.

Det Sociale Netværk står bag det frivilligbårne initiativ headspace, der siden 2013 har hjulpet godt og vel 26.000 børn og unge mellem 12 og 25 år med samtaler om alt fra konflikter og kærestesorger til selvskade, spiseforstyrrelser og selvmordstanker.

Der er indtil videre etableret headspace centre i 15 byer over hele landet: Albertslund, Ballerup, Billund, Esbjerg, Greve, Helsingør, Herning, Horsens, Hvidovre, København, Odense, Roskilde, Rødovre, Aabenraa og Aalborg, hvor lokale frivllige kræfter sikrer, at de unge har et gratis og anonymt sted at søge rådgivning.

Stor hæder og motivation

Årets Lillebror Pris blev overrakt til fire repræsentanter for headspace: Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace, Rasmus Stage, frivillig i headspace København, Josephine Holm Aagaard samt Jette Jensen, begge frivillige i headspace Rødovre.

“Det er et stort skulderklap, at vi modtager Lillebror Prisen og dermed indskriver os i den række af seriøse tilbud, som har gjort og gør en stor forskel for landets børn og unge”, fortalte Trine Hammershøy efter overrækkelsen.

“De 50.000 kroner skal gå til en ny indsats over for specifikt anbragte børn og unge. Dokumentation viser, at hver fjerde 18-årig blandt tidligere anbragte har forsøgt selvmord, mens halvdelen af samme gruppe unge har selvskade som problematik. Vi vil se på, hvordan vi kan hjælpe de børn og unge i vores regi”, fortsatte hun.

LÆS OGSÅ: Seks skarpe til direktøren bag headspace – et interview 

Priskomitéens udvælgelse

headspace er blevet udvalgt som modtager af Lillebror Prisen 2017 på baggrund af indstillinger, som Børnehjælpsdagens priskomité har vurderet.

I en tale ved prisoverrækkelsen påskønnede Peter Gæmelke, medlem af priskomitéen, især at headspace har en positiv tilgang til de unge, og at den frivilligbaserede rådgivning foregår på de unges præmisser.

FAKTA OM LILLEBROR PRISEN

Børnehjælpsdagen er en landsdækkende hjælpeorganisation, der har uddelt Lillebror Prisen siden 1993. Prisen uddeles til en person, organisation eller forening, der i det forgangne år har ydet en bemærkelsesværdig indsats for børn og unge i Danmark.

Med prisen følger en check på 50.000 kroner samt en Lillebror-statuette, der er skabt af kunstneren Hanne Varming. Læs mere om Lillebror Prisen og se oversigt over de tidligere prismodtagere siden 1993 her.

FAKTA OM BØRNEHJÆLPSDAGEN

Børnehjælpsdagen arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte unge i Danmark, så de får bedre mulighed for et selvstændigt voksenliv. Hjælpeorganisationen har særligt fokus på at styrke målgruppens mentale samt fysiske robusthed gennem en lang række tilbud, der finder sted over hele landet.

Sidste år fik 8727 anbragte børn og udsatte unge – i plejefamilie, på børnehjem og i efterværn – glæde af Børnehjælpsdagens arbejde. Læs mere på www.bhd.dk

FAKTA OM HEADSPACE

headspace er modtager af Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2017.

headspace, der blev etableret af Det Sociale Netværk i 2013, er et anonymt og gratis rådgivningstilbud til unge i alderen 12-25 år. Rådgivningen finder sted online og på 15 fysiske lokationer (byer) i Danmark. Læs mere på www.headspace.dk

Kontaktinformation

Sylvia Emilia Blazejowski
Pressechef i Børnehjælpsdagen
D: 3530 9310 M: 2682 8923
sb@bhd.dk – www.bhd.dk

Download pressefotos
Relaterede nyheder

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.