Pressepolitik

Vores pressepolitik er med til at sikre og undstøtte vores samarbejde med medierne

Pressepolitik

Vores pressepolitik er med til at sikre og undstøtte vores samarbejde med medierne

Børnehjælpsdagen har gennem årene opbygget et værdifuldt samarbejde med den danske presse, der er med til at bringe vores budskaber ud til offentligheden. I den forbindelse har vi vedtaget en pressepolitik i respekt for pressens arbejdsvilkår. Pressepolitikken består af en række konkrete målsætninger, der bidrager til det gode samarbejde, som vi har med journalister og mediefolk landet over:

 • +

  ET TÆT SAMARBEJDE

  Vi ønsker, at den danske presse skal se Børnehjælpsdagen som en troværdig, vellidt og professionel kilde, der har bred kontakt til – og stor viden om – anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Vi vil gerne være stærk leverandør af positive, nærværende og samfundsrelevante historier om denne udsatte målgruppe.


 • +

  TILGÆNGELIG PRESSEKONTAKT

  Det skal være nemt for pressen at komme i kontakt med Børnehjælpsdagen. Derfor har står vi altid til rådighed for medierne og besvarer alle henvendelser fra journalister mv. Kontaktoplysninger til pressechefen er altid tilgængelige i presserummet på bhd.dk og på alt pressemateriale, som vi sender ud. I pressechefens fravær tager Børnehjælpsdagens direktør og de øvrige medarbejdere i kommunikationsafdelingen imod henvendelser.


 • +

  RESPEKT FOR PRESSENS ARBEJDSVILKÅR

  Pressen arbejder med korte deadlines. Det respekterer vi. Derfor bestræber vi os på at være hurtige til at svare præcist og professionelt på alle pressens henvendelser – inden for den aftalte deadline.


 • +

  FAKTA TIL ENHVER TID

  Pressen skal have nem adgang til fakta om Børnehjælpsdagen –  og den målgruppe, som vi arbejder for. Derfor har vi samlet relevant viden på www.bhd.dk. Udsendte pressemeddelelser er tilgængelige i vores presserum og kan søges frem efter måned eller år i vores onlinearkiv.


 • +

  KONTAKT TIL CASES

  Vi vil gerne hjælpe pressen med kontakt til relevante cases (for eksempel anbragte børn og unge) i det omfang, det er os muligt. Vi sikrer den juridiske del ved at indhente skriftligt samtykke fra forældre/værger, hvis barnet, der skal deltage i medieomtalen, er under 18 år.


 • +

  EN GRUNDIG BRIEFING

  Vi ved, at journalisters tid og spalteplads er kostbar. Derfor er det vigtigt for os, at vi klart og præcist redegør for de retningslinjer, som pressen skal overholde, hvis de dækker (deltager under) vores aktiviteter med anbragte børn. Den grundige briefing skal sikre, at forventningerne bliver afstemt, og at den enkelte journalist får netop den historie med hjem, som han/hun er blevet sat i udsigt.


 • +

  TID TIL AT SIGE TAK

  Enhver positiv medieomtale af Børnehjælpsdagen – og vores arbejde – har stor betydning og værdi. Samtidig er enhver medieproduktion – artikel, nyhedsindslag, radioreportage mv. – et resultat af et menneskeligt arbejde, som en journalist eller fotograf har stået bag. Det er vigtig for os at sige tak for dette arbejde og sætte pris på den opmærksomhed, som vores organisation har fået.©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.