årsplakaten 2024

støt anbragte børns håb og drømme

Traditionen tro har vi fået en dygtig, nutidig kunstner til at skabe en smuk plakat, du nu kan få hjem og pynte i din stue!

Årets plakat handler om at finde sin egen vej og afsøge nye muligheder og fremtider, der giver livsglæde og håb – selv når man føler sig lille eller fortabt. Der er næsten altid en ven derude, der gerne vil rejse ud i det ukendte med dig, og som er klar på at vokse sammen med dig og se på stjerner og nye begyndelser. 

De hårde ting, livet har lært dig, kan du vende på hovedet og bruge som en kraft. Selv de oplevelser, du helst vil være foruden, kan ende med at styrke dig og give dig en indsigt, som du kan bruge senere i dine relationer, dit arbejde og i din fremtid.

årets kunster er...

MARIE BOYE THOMSEN

Tusind til Marie fra Børnehjælpsdagen. Dine bidrag er med til at videreføre en 120-årig lang tradition. Vi værdsætter dit bidrag og glæder os til at se din plakat pryde væggene rundt om i de danske hjem.

Marie Boye arbejder som grafiker, illustrator og scenekunstner. Hendes praksis er i høj grad tværdisciplinær og låner fra forskellige fagligheder.

Hun interesserer sig for at sammenflette fortællinger i forskelligartede medietyper og udtryk og på den måde skabe hybride værker, hvori beskueren ofte træder ind i et performativt og grafiskrum, som bidrager til at verden åbnes op. 

En stor del af hendes virke er, at skabe kunstoplevelser med udgangspunkt i stemmer, lyd, rum og situationer, der bryder med klassiske hierarkier og metoder i tilblivelsesprocessen – ofte med et dokumentarisk udgangspunkt og med ønsket om at belyse et system gennem personlige fortællinger. 

 

 

Bak op, flag og bag!

I år støtter bagere og bloggere op omkring årets Børnehjælpsdag ved at bage de lækreste kager. Donér her og få et opskriftshæfte med alle vores seje bageres opskrifter som tak.​

Vores arbejde

Læs om vores arbejde og alle vores indsatser. Fra camps til styrkedage, opfyldelse af drømme, familie-dage og fællesskabstræf. Vi arbejder for at styrke anbragte børns personlige og sociale kompetencer, så de får bedre forudsætninger for et godt børneliv.

Støt børnene

Hos Børnehjælpsdagen arbejder vi året rundt for Danmarks mest udsatte børn. Når du er anbragt, har du nemlig ikke de samme muligheder hos andre børn, men det gør vi alt hvad vi kan for at lave om på.
Din støtte kan ændre et barns liv.

TRADITION & ÅRSPLAKATER

Som led i de årlige Børnehjælpsdage var der tradition for, at der hvert år blev fremstillet en plakat, som symboliserede dagen. Motivet til plakaterne blev tegnet af flere kendte og mindre kendte kunstnere i Danmark. Blandt andre Arne Ungermann, Boje Bojesen, Alfred Schmidt og Ib Spang Olesen. Kronprinsesse Margrethe (nuværende Dronning Margrethe) tegnede som 25-årig et fint motiv med “Lykkehjulsbørn” som årets plakat i 1965.

I 75 år blev der hvert år lavet en ny plakat. Tilsammen giver de et unikt indblik i dansk historie og de samfundsmæssige ændringer, der skete gennem næsten et århundrede (1904-1979). Plakattraditionen stoppede i 1979 og indtil 2012, er kun tre plakater stødt til samlingen. I 2012 genstartede Børnehjælpsdagen plakattraditionen.


©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.