Årets Børnehjælpsdag 2019 i Aarhus

Vær med til at hylde anbragte børn og unge i Danmark - og deres drømme. Tag del i Årets Børnehjælpsdag søndag den 5. maj i Rådhusparken i Aarhus.

Årets Børnehjælpsdag 2019 i Aarhus

Vær med til at hylde anbragte børn og unge i Danmark - og deres drømme. Tag del i Årets Børnehjælpsdag søndag den 5. maj i Rådhusparken i Aarhus.

Søndag den 5. maj 2019 er det ‘Årets Børnehjælpsdag‘. I den forbindelse står Børnehjælpsdagen bag et velgørende arrangement kl. 10:30-13:00 i Rådhusparken, Aarhus, for både børn og voksne.

Slip 500 brevduer fri. Vær med til at lege og drømme i den gode sags tjeneste!

Mød også Børnehjælpsdagens kendte ambassadører: komikeren Karsten Green og rapperen ‘Jøden’.

Det er GRATIS at deltage og tilmelding er ikke nødvendigt. Bare kom!
BEMÆRK: Der er lækre goodiebags til de første 150 fremmødte børn (2-12 år).

Årets Børnehjælpsdag 2019 er en hyldest til anbragte børn og udsatte unge i Danmark. Børnene og de unge bor typisk hos plejefamilier eller på børnehjem – og vokser op uden deres forældre i hverdagen. På trods af en svær barndom så har de unge mennesker mange (fremtids)-drømme, der fortjener at blive set, hørt og anerkendt.

Program (kl. 10:30-13:00):

Slip 500 brevduer fri – og vind årsplakat!

Vær med til et såkaldt ‘dueslip’, hvor vi sender 500 brevduer til vejrs præcis kl. 11:00. Alle brevduer har et nummer og en elektronisk sender. Du kan få dit eget ‘due-nummer’ og være med i konkurrencen om hvilke 20 duer, der kommer først i mål. Duerne er trænet til at flyve til en specifik lokation (målet) – og senderen registrerer flyvetiden. Kl. 12:00 offentliggør vi hvilke 20 duer, der har de bedste flyvetider – og dermed hvilke 20 ‘due-numre’, der er vindere. Dueslippet udføres professionelt under ledelse af De danske Brevdueforeninger.

FÅ ET DUE-NUMMER: Fra kl. 10:30-11:00 kan du hente ‘due-numre’ i Børnehjælpsdagens stand. Der er max. 1 due-nummer pr. person, og det er gratis. Er du blandt de 20 heldige vindere i konkurrencen (se ovenfor), kan du hente din præmie direkte i standen. Præmien er Børnehjælpsdagens Årsplakat 2019 – signeret af kunstneren Anna Jacobina Jacobsen. Præmien eftersendes ikke, hvis du har forladt arrangementet i Rådhusparken.

Gratis ‘drømme-balloner’

Vi uddeler gratis ‘drømmeballoner’ til alle! Inde i ballonerne ligger små sedler med beskrivelser af anbragte børn og unges drømme. Børnehjælpsdagen opfylder løbende disse drømme gennem projektet ‘Drømmebanken’. Tag en ballon med hjem, spræng den og bliv klogere på, hvad anbragte børn og unge i Danmark drømmer om! Du kan samtidig støtte ‘Drømmebanken’ og deltage i en konkurrence. Læs mere på bagsiden af den seddel, der ligger inde i ballonen.

Aktiviteter på plænen

Børn og barnlige sjæle kan deltage i sjove aktiviteter og lege, som frivillige fra Børnehjælpsdagen afvikler på græsarealet. Der vil for eksempel være leg med faldskærm, hullahopringe og ‘hurtige kartofler’.

Lav dit eget fingerdukkemonster

Kom forbi en hemmelig klubs monstermutantlaboratorium og flik et frygteligt fingerdukkemonster sammen ved hjælp af en højst videnskabelig stempelsamling. Når dit muterede monster er færdigt, kan du lade det gå amok i Aarhus og se om det kan smadre byens seværdigheder. Støttet af Børnekulturhuset i Aarhus.

Et hav af sæbebobler

Leg med tusindevis af flotte sæbebobler, der bliver dannet af en smart sæbeboblemaskine. Du kan også deltage i nogle spil og en konkurrence. Det er Boblberg.dk, der står for disse fine aktiviteter.

Ansigtsmaling

Vi maler børnenes ansigter med fine, festlige og farverige motiver.

Oplev og køb Årsplakaten 2019

Børnehjælpsdagens Årsplakat 2019 bliver offentliggjort den 5. maj. Den danske illustrator Anna Jacobina Jacobsen har skabt årets smukke motiv med afsæt i ‘håb og drømme’. Køb en Årsplakat i vores lille stand. BEMÆRK: Årsplakaten 2019 kan også købes online fra den 5. maj 2019.

Der kan forekomme ændringer eller tilføjelser til programmet. Hold dig opdateret her på Børnehjælpsdagens hjemmeside. Arrangementet aflyses i tilfælde af heldagsregn.

BEMÆRK: Årets Børnehjælpsdag 2019 bliver også afholdt i København, den 5. maj – se programmet her.

EN SÆRLIG TAK til vores samarbejdspartnere og sponsorer i 2019:
De Danske Brevdueforeninger, CTI Print, Børnekulturhuset i Aarhus, Troopers For Charity, Boblberg.dk, Castus, Hasbro, JOE & THE JUICE, Egmont Publishing, ballongaver.dk, FrugtKurven, Ankers Tivolipark, Egekilde, IGO Profil og STREET COFFEE.

•    ‘Årets Børnehjælpsdag’ bliver afholdt hvert år i starten af maj. Det er den danske organisation, Børnehjælpsdagen, der står bag.

•    ‘Årets Børnehjælpsdag’ er en hyldest og støtte til de anbragte børn og udsatte unge, som Børnehjælpsdagen arbejder for i Danmark.

•    Den 5. maj 2019 bliver ‘Årets Børnehjælpsdag’ markeret i København (Kongens Have) og Aarhus (Rådhusparken).

•    ‘Årets Børnehjælpsdag’ er blevet afholdt i København siden 1904. Alle busser i hovedstadsområdet flager i anledning af denne dag.

•    På Årets Børnehjælpsdag offentliggøres Børnehjælpsdagens årsplakat, der er skabt af en kunstner eller illustrator. Plakattraditionen går tilbage til 1904.

•    Læs mere på bhd.dk/aarets-boernehjaelpsdag

Galleri
KAN DU LI' HVAD DU LÆSER

©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.