Årets Børnehjælpsdag

BAK OP OM BØRNEHJÆLPSDAGENS
120-ÅRS JUBILÆUM

1904 opstod Børnehjælpsdagen som et stort indsamlingsevent for udsatte, fattige og anbragte børn iblandt os. Siden da har Børnehjælpsdagen hvert år, den første søndag i maj, fejret anbragte børn i Danmark til ’Årets Børnehjælpsdag’.

I 2024 er støtten til anbragte børn og unge i Danmark stadig lige så vigtig som i gamle dage. Anbragte børn er blevet budt nogle af de hårdeste liv, men med opbakning fra danskerne kan vi gøre en forskel for alle de seje børn og unge, der fortjener at have drømme og lyse fremtidsudsigter ligesom alle deres jævnaldrende.

Alle kan være med og gøre en forskel

I år samlede vi anbragte børn i plejefamilier og på børne- og ungdomshjem i hele landet til fælles aktiviteter via et online event. Men DU kan også være med til at gøre en forskel ved at støtte og få årsplakaten, downloade vores lækre opskriftssamling med fødselsdagskager eller sende os en donation. Alt godt fra hjertet tæller og gør en forskel.

Bak op, flag og bag!

I år støtter bagere og bloggere op omkring årets Børnehjælpsdag ved at bage de lækreste kager. Donér her og få et opskriftshæfte med alle vores seje bageres opskrifter som tak.

Børnehjælpsdagens plakat 2024

Vil du støtte et godt formål og få en smuk plakat?
Børnehjælpsdagens årsplakat i 2024 handler om at finde sin egen vej og afsøge nye muligheder og fremtider, der giver livsglæde og håb – selv når man føler sig lille eller fortabt.

Virksomheder støtter op

Som virksomhed kan I give os den bedste 120 års fødselsdagsgave ved at støtte op med en donation eller blive erhvervssponsor for Børnehjælpsdagen. Giv en gave, der gør en kæmpe forskel langt ind i fremtiden for Danmarks sejeste børn og unge.

EN LANGVARIG TRADITION

Igennem 120 år har kendte som ukendte, store og små, unge og gamle – ja, hele civilsamfundet – samlet sig og afholdt store vognoptog i gaderne på tværs af landet med indsamlingsbøtter, salg af lodder til Store Tombola og senere Lillebror Lotteriet.

Formatet har ændret sig gennem tiden, men vi sørger stadig for flag, fest og underholdning for at hylde anbragte børn og unge, der er i centrum for denne traditionsrige dage, som er lige så aktuel som for over 100 år siden.

Ingen færre end 13.500 børn er i dag anbragte som konsekvens af, at de ikke har en familie eller forældre til at passe på dem og give dem en ønskværdig opvækst. Børnehjælpsdagen arbejder året rundt på at vise vores anbragte børn og unge, at de fortjener gode liv og at de skal turde have drømme og håb for fremtiden… Men særligt på Årets Børnehjælpsdag vil vi gerne dele hyldesten med alle danskere, store som små i hele landet. 

Traditionen tro laver en nutidig kunstner årets plakat til ære for alle vores børns håb og drømme.

Vi håber, I at fejrede dagen med os og er med til at støtte børnene resten af året!©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.