Årets Børnehjælpsdag

En langvarig tradtion

Siden 1904 har vi hvert år, den første søndag i maj, fejret de anbragte børn i Danmark til ’Årets Børnehjælpsdag’.

Dagen startede som et indsamlingsevent, hvor kendte som ukendte, store og små, unge og gamle – ja, hele civilsamfundet – gik sammen og afholdt store vognoptog i gaderne på tværs af landet med indsamlingsbøtter og salg af lillebrorlodder.

Formatet har ændret sig gennem tiden, men vi sørger stadig for flag, fest og underholdning til de anbragte, der skal minde dem om, hvor specielle de er.

For intet færre end 13.500 børn lever i dag et liv uden den helt særlige opmærksomhed, som forældre kan give. Og vi viser dem, at de også har ret til drømme og håb for fremtiden.

Traditionen tro laver en nutidig kunstner årets plakat til ære for dem.

Vi håber, I vil fejre dagen med os og give børnene støtte resten af året! 

 

ÅRETS KUNSTNER ER...

MARIE BOYE THOMSEN

Marie Boye arbejder som grafiker, illustrator og scenekunstner.

Hun interesserer sig for at sammenflette fortællinger i forskelligartede medietyper og udtryk, der får beskueren til at træde ind i et grafisk rum, hvor verden åbnes op…

Årets plakat handler om at finde sin egen vej og at afsøge nye muligheder og fremtider, der giver livsglæde og håb – selv når man føler sig lille eller fortabt. Der er næsten altid en ven derude, der gerne vil rejse ud i det ukendte med dig, og som er klar på at vokse sammen med dig og se på stjerner og nye begyndelser. De hårde ting, livet har lært dig, kan du vende på hovedet og bruge som en kraft. Selv de oplevelser, du helst vil være foruden, kan ende med at styrke dig og give dig en indsigt, som du kan bruge senere i dine relationer, dit arbejde og i din fremtid. 

En historisk start

Den allerførste Børnehjælpsdag fandt sted i København 1904, og i over 120 år har vi fulgt traditionen om at hjælpe udsatte børn og unge hver eneste dag. Dét er vi stolte over!

Dengang – og mange år frem – samlede borgerne penge ind i raslebøsser til fordel for fattige og nødlidende børn.

I dag handler Årets Børnehjælpsdag fremfor alt om at styrke anbragte børn og unge i Danmark og om at skabe synlighed omkring vores organisation og humanitære arbejde for en udsat gruppe i det danske samfund.

Se også

H.K.H. Dronning Margrethe trækker et lod i Lillebror Lotteriet i 1982.

Historie & Traditioner

Gå på opdagelse i historien og lær mere om vores indsats igennem århundrederne.

Webshop

Tag del i vores plakat tradition. Køb vores årlige plakater og værd med til at fejre de anbragte.

Støt

Vil du gøre en forskel for de anbragte? Så giv en donation, og vær med til at realisere deres drømme.

Støt nu

På Årets Børnehjælpsdag hylder vi anbragte børn og unge – og rigtig mange af dem har brug for vores hjælp til et bedre liv.

Den lille hjælp Gør fx som Movia i Københavnsområdet og hejst et flag eller sæt flag i vinduet for at vise din støtte. Tag et billede af flaget og ‘tag’ @børnehjælpsdagen, så alle bliver mindet

Den større hjælp Eller endnu bedre, støt ved at overføre et valgfrit beløb via MobilePay 98571. 

Hver eneste krone tæller, og vi lover dig, vi nok skal gøre rigtig godt brug af den.


©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.